این مقاله توسط تیم آموزشدیدهی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کردهاند، بهطور مشارکتی نوشته شده است. تیم مدیریت محتوای ویکیهاو با دقت کار ویراستاران را زیر نظر دارد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مقالات طبق پژوهشهای معتبر صحیح هستند و استانداردهای بالای کیفی ما را دارند.
در این مقاله به 8 مرجع استناد شده که در پایین صفحه لیست شدهاند.
این مقاله ۱٬۴۳۶بار مشاهده شده است.
اگر میخواهی از طریق کامپیوتر به فایلهایی که در لپ تاپ ذخیره شدهاند، دسترسی داشته باشی (یا برعکس)، میتوانی تنظیمات اشتراک گذاری فایل ها را بین کامیپوتر و لپ تاپ طوری انجام بدهی تا انتقال فایل ها آسانتر شود. ما به شما نشان میدهیم چگونه لپ تاپ ویندوز یا مک را در پلتفرمهای مختلف به کامپیوتر ویندوز یا مک وصلی کنی.
مراحل
اشتراک گذاری فایل بین دو کامپیوتر ویندوز با کابل اترنت
-
1کامپیوترها را با یک کابل اترنت به هم وصل کن. یک سر کابل اترنت را به پورت مربعی شکل پشت کامپیوتر و سر دیگر آن را به پورت مشابه در لپ تاپ وصل کن.
-
2Control Panel را در کامپیوتر اول باز کن. میتوانی این کار را با تایپکردن control panel در نوار جستوجوی کنار منوی ویندوز و کلیککردن روی Control Panel در نتایج جستوجو انجام بدهی.
-
3روی Network and Internet (شبکه و اینترنت) کلیک کن. این گزینه باید در سمت چپ صفحه Control Panel قرار داشته باشد.
- اگر صفحه Control Panel دارای "آیکونهای کوچک" یا "آیکونهای بزرگ" در گوشه سمت راست و بالا است، این مرحله را در نظر نگیر.
-
4روی Network and Sharing Center (مرکز شبکه و اشتراکگذاری) کلیک کن. با انجام این کار، لیستی از همهی اتصالات فعلی، شامل اتصال اترنت برقرارشده با لپ تاپ، باز میشود.
-
5روی Ethernet کلیک کن. لینک مربوط به این گزینه در سمت راست اتصال "Unidentified Network" (شبکه ناشناس) و در پنل سمت راست قرار دارد.
-
6روی دکمه Properties (تنظیمات) کلیک کن. این گزینه در گوشه سمت چپ و پایین پنجره قرار دارد.
-
7روی Internet Protocol Version 4 (پروتکل اینترنت نسخه ۴) کلیک کن. این خط متنی در وسط پنجره قرار دارد و با کلیک روی آن، انتخاب میشود.
-
8روی Properties (تنظیمات) کلیک کن. این گزینه در سمت راست و پایین پنجره قرار دارد.
-
9آدرس IP اتصال خودت را تغییر بده. روی کادر "Use the following IP address" (از این آدرس IP استفاده کن) که در بالای صفحه قرار دارد، کلیک کن تا انتخاب شود و سپس فیلدهای زیر را پر کن:
- آدرس 192.168.1.1 را در قسمت آدرس IP وارد کن.
- آدرس 255.255.255.0 را در قسمت Subnet mask وارد کن.
-
10آدرس IP لپ تاپ را عوض کن. برای انجام این کار:
- به همان روشی که در کامپیوتر انجام دادی، به مرکز شبکه و اشتراک گذاری برو.
- تنظیمات اترنت را باز کن، Internet Protocol Version 4 (پروتکل اینترنت نسخه ۴) را انتخاب کن و روی Properties (تنظبمات) کلیک کن.
- روی کادر "Use the following IP address" (از این آدرس IP استفاده کن) در بالای صفحه کلیک کن تا انتخاب شود.
- کد 192.168.1.2 را در کادر مربوط به "IP address" تایپ کن.
- کد 255.255.255.0 را در کادر مربوط به "Subnet mask" تایپ کن.
- دو بار روی OK (تایید) کلیک کن.
-
11File Explorer (جستوجوگر فایل) را در یکی از کامپیوترها باز کن. میتوانی این کار را با کلیککردن روی آیکونی که بهشکل پوشه است و در نوار وظایف قرار دارد یا با کلیک روی File Explorer (جستوجوگر فایل) در منوی ویندوز انجام بدهی.
-
12
-
13پوشهای را که میخواهی به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. روی پوشهای که میخواهی به اشتراک بگذاری، کلیک کن.
- همچنین میتوانی یک پوشه جدید را برای اشتراک گذاری انتخاب کنی.
-
14پوشه را به اشتراک بگذار. برای انجام این کار:
- روی Share (اشتراکگذاری) در سمت چپ و بالای پنجره کلیک کن.
- روی ...Specific people (افراد خاص...) کلیک کن.
- روی فلش کشویی کلیک کن.
- روی Everyone (همه) کلیک کن.
- روی Share (اشتراک گذاری) کلیک کن.
- وقتی از تو خواسته شد، روی Done (انجام شد) کلیک کن.
-
15فایلهایی را که میخواهی به اشتراک بگذاری داخل پوشه قرار بده. برای انجام این کار:
- فایلهایی را که میخواهی به اشتراک بگذاری، پیدا کن.
- فایلها را انتخاب کن.
- دکمههای Ctrl+C را فشار بده تا فایلها کپی شوند.
- پوشه به اشتراک گذاشته شده را پیدا کن.
- دکمههای Ctrl+V را فشار بده تا فایلها الصاق شوند.
-
16به کامپیوتر دیگر برو. به کامپیوتر یا لپ تاپ ویندوزی که میخواهی از آن به پوشه به اشتراک گذاشته شده دسترسی داشته باشی، برو.
-
17پوشه به اشتراک گذاشته شده را باز کن. منوی Start (شروع) را باز کن، روی File Explorer (جستوجوگر فایل) کلیک کن، روی اسم کامپیوتر خودت در سمت چپ و پایین پنجره جستوجوگر فایل کلیک کن و سپس روی پوشه دو بار کلیک کن.
- شاید لازم باشد برای پیداکردن اسم کامپیوتر، در ستون پوشهها که در سمت چپ قرار دارد، به پایین بروی.
-
18فایلهای به اشتراک گذاشته شده را به لپ تاپ منتقل کن. فایلها را انتخاب کن، دکمههای Ctrl+C را فشار بده، پوشهای را که میخواهی ذخیره کنی، انتخاب کن و Ctrl+V را فشار بده.
- همچنین اگر میخواهی از کامپیوتر به فایلهایی که در لپ تاپ قرار دارند، دسترسی داشته باشی، میتوانی آنها را از لپ تاپ به پوشه به اشتراک گذاشته شده منتقل کنی.
اشتراک گذاری فایل بین دو کامپیوتر ویندوز بهصورت بیسیم
-
1کامپیوتر و لپ تاپ ویندوزی را به یک شبکه WiFi وصل کن. اگر کامپیوتر و لپ تاپ هر دو به یک شبکه WiFi وصل باشند، دسترسی به آنها برای اشتراک فایلها آسان خواهد بود.
- میتوانی از این روش در حالتی که هر دو کامپیوتر با کابل اترنت به یک شبکه وصل هستند، مثلاً از طریق روتر یا سوئیچ، نیز استفاده کنی.
- مراحل در هر دو ویندوز ۱۰ و ۱۱ مشابه هستند.
-
2File Explorer (جستجوگر فایل) را در کامپیوتری که فایل های موردنظرت در آن قرار دارند، باز کن. اگر میخواهی فایل ها در هر دو کامپیوتر در دسترس باشند، میتوانی این کار را هم روی کامپیوتر و هم لپ تاپ انجام بدهی.
- File Explorer (جستجوگر فایل) آیکونی شبیه به پوشه دارد و در نوار وظیفه سیستمعامل یا منوی ویندوز قرار دارد.
-
3روی پوشهای که میخواهی به اشتراک بگذاری، کلیک راست کن و Properties (تنظیمات) را انتخاب کن. با انجام این کار، یک کادر محاورهای باز میشود. [۱]
- همچنین در صورت تمایل میتوانی بهجای پوشه، فایلها را بهصورت جداگانه به اشتراک بگذاری.
-
4روی زبانه Sharing (اشتراک گذاری) کلیک کن. این گزینه در بالای پنجره قرار دارد.
-
5روی دکمه Share… (اشتراک گذاری...) کلیک کن. با انجام این کار، یک پنجره باز میشود که به تو اجازه میدهد پوشه را با افراد خاصی به اشتراک بگذاری.
-
6کاربری را که میخواهی پوشه را با او به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. روی منو کلیک کن تا لیستی از حسابهای کابری نمایش داده شود و بعد حساب کاربری را که میخواهی پوشه را با او به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. برای اضافهکردن کاربر، روی Add (اضافهکردن) کلیک کن.
- بهصورت پیشفرض، فایل یا پوشه بهطور خودکار با حساب کاربری مالک دستگاه به اشتراک گذاشته میشود. اگر با یک حساب کاربری مشترک به لپ تاپ و کامپیوتر وارد شوی، نیازی به اضافهکردن حساب کاربری دیگری نداری.
-
7مجوزهای محتوای به اشتراک گذاشته شده را انتخاب کن. اگر محتوا را با حساب کاربری دیگری به اشتراک بگذاری، مجوزهای Read (خواندن) بهصورت پیشفرض اختصاص داده میشوند. اگر میخواهی به حساب کاربری موردنظر مجوز کامل بدهی، روی منوی کشویی کنار "Read" (خواندن) کلیک کن و Read/Write (خواندن/نوشتن) را انتخاب کن.
- اگر مالک فایل هستی و میخواهی با یک حساب کاربری در هر دو کامپیوتر وارد شوی، لازم نیست مجوزها را تنظیم کنی زیرا مجوزهای کامل از قبل به تو داده شده است.
-
8روی دکمه Share (اشتراک گذاری) کلیک کن. با انجام این کار، فایل موردنظر با کاربر(های) انتخابشده به اشتراک گذاشته میشود.
- اگر سرویسهای network discovery (پویش شبکه) و file sharing (اشتراک گذاری فایل) روشن نباشند، از تو خواسته میشود که آنها را فعال کنی. اگر در یک شبکه خصوصی مثل خانه هستی، میتوانی گزینه No (خیر) را انتخاب کنی یا اگر میخواهی فعالسازی اشتراک گذاری فایل را در یک شبکه عمومی (مثل دانشگاه یا کافینت) انجام بدهی، میتوانی گزینه Yes (بله) را انتخاب کنی.
-
9File Explorer (جستجوگر فایل) را در کامپیوتر دیگر باز کن. حالا که پوشه یا فایل در در کامپیوتر اول به اشتراک گذاشته شده است، میتوانی از کامپیوتر دیگر به آن دسترسی پیدا کنی.
-
10روی Network (شبکه) در پنل سمت چپ کلیک کن. با انجام این کار، کامپوترهای داخل شبکه که فایلهای به اشتراک گذاشته شده را دارند، نمایش داده میشوند.
- اگر network discovery (پویش شبکه) و file sharing (اشتراک گذاری فایل) در کامپیوتر اول روشن نشده است، باید آن را فعال کنی. روی نوار زرد رنگ بالای پنجره کلیک کن، سپس اگر در حال حاضر داخل یک شبکه خصوصی هستی، گزینه No (خیر) را انتخاب کن و چنانچه میخواهی اشتراک گذاری فایل را در یک شبکه عمومی فعال کنی، گزینه Yes (بله) را فعال کن.
-
11روی اسم کامپیوتری که فایلها را به اشتراک گذاشته است، دو بار کلیک کن. با انجام این کار، از تو خواسته میشود وارد سیستم شوی.
-
12با حساب کاربری که اجازه دسترسی به فایلهای به اشتراک گداشته شده را دارد، وارد شو. وقتی وارد حساب کاربری شدی، میتوانی به فایلهایی که در پوشه انتخابشده قرار دارند، دسترسی پیدا کنی.
اشتراک گذاری فایل بین دو مک بهصورت بیسیم
-
1کامپیوتر و لپ تاپ را به شبکه WiFi یا LAN یکسان وصل کن. اگر مک بوک و کامپیوتر مک موردنظرت هر دو به یک شبکه وصل باشند (بهصورت بیسیم یا از طریق روتر یا سوئیچ)، انجام تنظیمات اشتراک گذاری فایل بین آنها راحت خواهد بود.
-
2System Preferences (تنظیمات سیستم) را در سیستم مکی که فایلهای موردنظرت در آن قرار دارند، باز کن. برای مثال، اگر میخواهی هنگام استفاده از مک بوک به پوشهای که در کامپیوتر مک قرار دارد، دسترسی داشته باشی، ابتدا System Preferences (تنظیمات سیستم) را در کامپیوتر مک باز کن.
-
3روی آیکون Sharing (اشتراک گذاری) کلیک کن. این آیکون بهشکل یک پوشه آبی رنگ با یک علامت بعلاوه است. [۲]
-
4کادر کنار "File Sharing" (اشتراک گذاری فایل) را انتخاب کن. این گزینه در لیست سرویسها و در پنل سمت چپ قرار دارد. با انجام این کار، ویژگی اشتراک گذاری فایل فعال میشود.
-
5پوشه (هایی) را که میخواهی به اشتراک بگذاری، اضافه کن. برای انجام این کار، روی علامت + زیر "Shared folders" (پوشههای به اشتراک گذاشته شده) در پنل سمت راست کلیک کن، پوشه را جستوجو و انتخاب کن و روی Add (اضافهکردن) کلیک کن.
- این کار را برای تمام پوشههایی که میخواهی به اشتراک بگذاری، تکرار کن.
-
6افرادی را که میتوانند به محتوای به اشتراک گذاشته شده دسترسی داشته باشند، انتخاب کن. پوشهای را که در حال اشتراک گذاری آن هستی، انتخاب کن و حساب کاربری را که میخواهی محتوا را با آن به اشتراک بگذاری از قسمت "Users" (کاربران) انتخاب کن. همچنین میتوانی برای اشتراک گذاری با حساب کاربری که در لیست قرار ندارد، روی + کلیک کنی.
- میتوانی Everyone (همه) را انتخاب کنی تا فایلها در دسترس همه کسانی که به شبکه تو متصل هستند، قرار بگیرند یا یک گروه را انتخاب کنی تا فایل در دسترس همه اعضای آن گروه باشد.
-
7مجوزهایی را که میخواهی اختصاص بدهی، انتخاب کن. در کنار هر کاربر، میتوانی نوع مجوزی را که میخواهی داشته باشد، انتخاب کنی؛ مثلاً اگر میخواهی هنگام ورود از طریق کامپیوتر یا لپ تاپ به پوشه دسترسی کامل داشته باشی، همه مجوزها را (Read & Write به معنی خواندن و نوشتن) اختصاص بده. [۳]
- حالا فایلها یا پوشههای موردنظرت به اشتراک گذاشته شدهاند.
-
8از طریق فایندر مک دیگر وصل شو. حالا که یک پوشه یا تعدادی فایل را از طریق یکی از مکها به اشتراک گذاشتهای، میتوانی فایندر را در مک دوم باز کنی و به فایلهای به اشتراک گذاشته شده دسترسی پیدا کنی. فایندر را باز کن و سپس:
- روی Network (شبکه) در زیر "Locations" (موقعیتها) در پنل سمت چپ کلیک کن. بعد از چند لحظه، اسم مک دیگر را در لیست خواهی دید.
- روی اسم مک دیگر دو بار کلیک کن.
- روی Connect As (اتصال بهعنوان) در گوشه سمت راست و بالا کلیک کن.
- با یک حساب کاربری فعال به مک دیگر وارد شو.
- حالا میتوانی فایلها را بین کامپیوتر و لپ تاپ بکشی و رها کنی.
اشتراک گذاری فایل بین دو مک با کابل Thunderbolt 3 یا Thunderbolt 4
-
1وجود پورت Thunderbolt 3 یا Thunderbolt 4 را در مک بررسی کن. اکثر مکهای جدید (از سال ۲۰۱۶ به بعد) این نوع پورت را دارند. دنبال یک پورت بیضی شکل با یک آیکون صاعقه در کنار لپ تاپ یا پشت مک بگرد.
- انتقال فایلها از طریق Thunderbolt خیلی سریعتر از انتقال آنها از طریق WiFi است. [۴]
- همچنین میتوانی به آدرس https://support.apple.com/en-us/HT201736 بروی و ببینی کدام مدلهای مک پورت Thunderbolt 3 و Thunderbolt 4را دارند.
-
2مکها را با یک کابل Thunderbolt 3 یا Thunderbolt 4 به یکدیگر وصل کن. مطمئن شو کابلی که استفاده میکنی "Thunderbolt 3" یا "Thunderbolt 4" است زیرا کابلهای دیگری با شکل یا رابط مشابه وجود دارند.
- اگر یکی از مک ها بهجای Thunderbolt 3 یا Thunderbolt 4، پورت Thunderbolt 2 دارد، میتوانی از یک آداپتور Thunderbolt 2 به Thunderbolt 3 استفاده کنی.
-
3System Preferences (تنظیمات سیستم) را در یکی از مکها باز کن. باید مراحل باقیمانده را در لپ تاپ و همچنین کامپیوتر مک تکمیل کنی. System Preferences (تنظیمات سیستم) در منوی اپل و در گوشه سمت چپ و بالای صفحه قرار دارد. [۵]
-
4روی آیکون Network (شبکه) کلیک کن. این آیکون بهشکل یک کره زمین است. .
-
5Thunderbolt Bridge را انتخاب کن. این گزینه در پنل سمت چپ قرار دارد. بعد از انتخاب این گزینه در هر دو مک، وضعیت سمت چپ زیر "Thunderbolt Bridge" به "Self-assigned IP" (IP اختصاص داده شده خودکار) تغییر پیدا میکند. بعد از دیدن این وضعیت میتوانی فایلها را از یک مک به مک دیگر انتقال بدهی.
- اگر این گزینه را نمیبینی، روی + در زیر لیست اتصالها و در پنل سمت چپ کلیک کن، گزینه Thunderbolt Bridge را از منوی "Interface" (رابط) انتخاب کن و سپس روی Create (ایجاد) کلیک کن.
-
6از طریق فایندر به مک دیگر وصل شو. حالا که مکها از طریق رابط Thunderboltبه یکدیگر وصل شدهاند، میتوانی از طریق شبکه به فایلها دسترسی پیدا کنی. فایندر را در یکی از کامپیوترها باز کن و مراحل زیر را دنبال کن:
- روی Network (شبکه) در زیر "Locations" (موقعیتها) در پنل سمت چپ کلیک کن. بعد از چند لحظه، اسم مک دیگر را در لیست خواهی دید.
- روی اسم مک دو بار کلیک کن.
- روی Connect As (اتصال بهعنوان) در گوشه سمت راست و بالا کلیک کن.
- با یک حساب کاربری فعال به مک دیگر وارد شو.
- حالا میتوانی فایلها را بین کامپیوتر و لپ تاپ بکشی و رها کنی.
اشتراک گذاری فایل از مک به ویندوز بهصورت بیسیم
-
1File Explorer (جستوجوگر فایل) را در کامپیوتر ویندوز باز کن. اگر میخواهی از مک به فایلهایی که روی کامپیوتر یا لپ تاپ ویندوز ذخیره میشوند، دسترسی داشته باشی، فایلها را از طریق File Explorer (جستوجوگر فایل) به اشتراک بگذار.
- آیکون File Explorer (جستوجوگر فایل) بهشکل یک پوشه است و در نوار وظابف داخل منوی ویندوز قرار دارد.
-
2روی پوشهای که میخواهی به اشتراک بگذاری، کلیک راست کن و Properties (تنظیمات) را انتخاب کن. با انجام این کار، یک کادر محاورهای باز میشود.
- در صورت تمایل میتوانی بهجای پوشهها، فایلهای جداگانه را به اشتراک بگذاری.
-
3روی زبانه Sharing (اشتراک گذاری) کلیک کن. این زبانه در قسمت بالای پنجره قرار دارد.
-
4روی Share… (اشتراک گذاری ...) کلیک کن. با انجام این کار، یک پنجره باز می شود که به تو اجازه میدهد پوشه را با اشخاص خاصی به اشتراک بگذاری.
-
5کاربرانی را که میخواهی پوشه را با آنها به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. کاربران مک باید با حساب کاربری که در اینجا انتخاب کردهای، وارد این کامپیوتر شوند. برای دیدن لیست کاربران، روی منو کلیک کن و حساب کاربری را که میخواهی پوشه را با او به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. برای اضافهکردن کاربر، روی Add (اضافهکردن) کلیک کن.
-
6مجوزهای محتوای به اشتراک گذاشته شده را انتخاب کن. اگر محتوا را با حساب کاربری دیگری به اشتراک میگذاری، مجوزهای Read (خواندن) بهطور پیشفرض اختصاص داده میشوند. اگر میخواهی مجوزهای کامل را به آن حساب کاربری بدهی، روی منوی کشویی کنار "Read" (خواندن) کلیک کن و Read/Write (خواندن/نوشتن) را انتخاب کن.
- اگر خودت مالک فایل هستی و میخواهی با همان حساب کاربری در هر دو کامپیوتر وارد شوی، نیازی به تنظیم مجوزها نیست زیرا مجوزهای کامل بهصورت پیشفرض به تو داده شده است.
-
7روی دکمه Share (اشتراک گذاری) کلیک کن. با انجام این کار، فایل بین کاربر(های) انتخابشده به اشتراک گذاشته میشود.
- اگر network discovery (پویش شبکه) و file sharing (اشتراک گذاری فایل) روشن نیستند، از تو خواسته میشود این سرویسها را روشن کنی. در صورت استفاده از شبکه خصوصی، مثل شبکه خانگی، میتوانی گزینه No (خیر) را انتخاب کنی ولی اگر میخواهی file sharing (اشتراک گذاری شبکه) را در یک شبکه عمومی (مثل کتابخانه یا کافینت) فعال کنی، میتوانی گزینه Yes (بله) را انتخاب کنی.
-
8فایندر Finder را در مک باز کن. حالا که فایلها از کامپیوتر به اشتراک گذاشته شدهاند، میتوانی در فایندر به آنها دسترسی پیدا کنی.
-
9روی منوی Go (رفتن) کلیک کن و Connect to Server (اتصال به سرور) را انتخاب کن. منوی Go (رفتن) در بالای صفحه قرار دارد. [۶]
-
10روی Browse… (جستوجو) کلیک کن. با این کار به مک پیغام داده میشود تا همه کامپیوترهای شبکه را که اتصالها را میپذیرند، پیدا کند. با انجام این کار، کامپیوتر ویندوز باید نمایش داده شود.
-
11کامپیوتر ویندوز را انتخاب کن و روی Connect As (اتصال بهعنوان) کلیک کن. با انجام این کار یک کادر ورود به سیستم باز میشود.
- اگر کامپیوتر ویندوز را پیدا نمیکنی، روی All (همه) کلیک کن تا همه کامپیوترهای به اشتراک گذاشته شده نمایش داده شوند.
-
12اگر از تو خواسته شد، با حساب کاربری وارد کامپیوتر شو. بعد از واردشدن، بسته به مجوزهایی که مشخص کردهای، میتوانی فایلها را جستوجو کنی یا آنها را بین دو کامپیوتر بکشی و رها کنی.
اشتراک گذاری فایل از از ویندوز به مک با کابل اترنت
-
1یک آداپتور USB به اترنت برای مک تهیه کن. کامپیوترهای مک جدید پورت اترنت ندارند ولی میتوانی آداپتور USB به اترنت تهیه کنی و داخل یکی از پورتهای USB مک قراربدهی.
-
2آداپتور را به مک وصل کن. سمت USB آداپتور را در پورت USB کامپیوتر مک قرار بده.
-
3کامپیوترها را با یک کابل اترنت به هم وصل کن. سرهای کابل اترنت را به پورت مربعی شکل کامپیوترها وصل کن.
-
4
-
5
-
6پوشهای را که میخواهی به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. روی پوشهای که میخواهی از کامپیوتر به مک به اشتراک بگذاری، کلیک کن.
- همچنین میتوانی یک پوشه جدید برای اشتراک گذاری ایجاد کنی.
-
7پوشه را به اشتراک بگذار. برای انجام این کار:
- روی Share (اشتراک گذاری) در سمت چپ و بالای پنجره کلیک کن.
- روی ...Specific people (اشخااص خاص) کلیک کن.
- روی فلش کشویی کلیک کن.
- روی Everyone (همه) کلیک کن.
- روی Share (اشتراک گذاری) کلیک کن.
- وقتی از تو خواسته شد، روی Done (انجام شد) کلیک کن.
-
8به کامپیوتر مک برو و روی منوی Go (رفتن) کلیک کن. این منو در بالای صفحه قرار دارد.
- اگر Go (رفتن) را در نوار منو نمیبینی، فایندر را باز کن یا روی دسکتاپ کلیک کن تا نمایش داده شود.
-
9روی Connect to Server (اتصال به سرور) کلیک کن. این گزینه تقریباً در پایین منوی کشویی Go (رفتن) قرار دارد.
-
10آدرس IP کامپیوتر ویندوز را وارد کن. اآدرس IP کامپیوتر ویندوز را در کادر متنی بالای پنجره تایپ کن.
- میتوانی آدرس IP کامپیوتر ویندوز را با بازکردن Start (شروع)، کلیک روی Settings (تنظیمات) ، کلیک روی Network & Internet (شبکه و اینترنت)، کلیک روی Status (وضعیت)، کلیک روی View your network properties (مشاهده تنظیمات شبکه)، پایینآمدن به بخش "Name: Wi-Fi" (اسم WiFi) و مشاهده آدرسی که در قسمت راست سرفصل "IPv4 address" قرار دارد، پیدا کنی.
-
11روی Connect (اتصال) کلیک کن. با انجام این کار، یک پنجره دیگر باز میشود.
-
12اطلاعات کامپیوتر ویندوز را وارد کن. برای انجام این کار:
- روی کادر "Registered User" (کاربر ثبتشده) کلیک کن.
- نام کاربری کامیپوتر ویندوز را در کادر متنی "Username" (نام کاربری) وارد کن.
- رمز عبور کامپیوتر ویندوز را در کادر متتنی "Password" (کلمه عبور) وارد کن.
- روی Connect (اتصال) کلیک کن.
-
13فایلها را در پوشه به اشتراک گذاشه شده قرار بده. به کامپیوتر ویندوز برگرد و مراحل زیر را انجام بده:
- فایلهایی را که میخواهی به اشتراک بگذاری، پیدا کن.
- فایلها را انتخاب کن.
- برای کپیکردن فایلها، دکمههای Ctrl+C را فشار بده.
- پوشه به اشتراک گذاشته شده را باز کن.
- برای الصاق فایلها، دکمههای Ctrl+V را فشار بده.
-
14فایلها را در مک بازیابی کن. به لپ تاپ برو و مراحل زیر را دنبال کن:
- اگر پوشه از قبل باز نیست، آن را باز کن.
- روی اسم کامپیوتر ویندوزدر سمت چپ پوشه کلیک کن.
- پوشه به اشتراک گذاشته شده را باز کن.
- فایلهای به اشتراک گذاشته شده را انتخاب کن.
- روی Edit (ویرایش) در بالای صفحه کلیک کن، سپس روی Copy کلیک کن.
- پوشهای را که میخواهی فایل های به اشتراک گذاشته شده را در آن ذخیره کنی، انتخاب کن (برای مثال، Desktop)
- روی Edit (ویرایش) کلیک کن، سپس روی Paste Items (موارد الصاقی) کلیک کن.
-
15فایلها را از مک با کامپیوتر ویندوز به اشتراک بگذار. برای انجام این کار کافی است فایلها را از مک در پوشه به اشتراک گذاشته شده قرار بدهی، سپس پوشه به اشتراک گذاشته شده را در ویندوز باز کنی و فایلها را از آنجا کپی کنی.
اشتراک گذاری فایلها از ویندوز به مک بهصورت بیسیم
-
1System Preferences (تنظیمات سیستم) را در مک دیگر باز کن. اگر در لپ تاپ یا کامپیوتر مک فایلهایی داری که میخواهی از طریق کامپیوتر ویندوز به آنها دسترسی داشته باشی، ابتدا تنظیمات سیستم را از منوی اپل باز کن.
- برای استفاده از این روش، باید هر دو کامپیوتر مک و ویندوز به یک شبکه Wifi یا سیمی وصل باشند.
-
2روی آیکون Sharing (اشتراک گذاری) کلیک کن. این آیکون بهشکل یک پوشه آبی با یک علامت مثبت است.
-
3کادر کنار "File Sharing" (اشترا گذاری فایل) را انتخاب کن. این گزینه در لیست سرویسها و در پنل سمت چپ قرار دارد. با انجام این کار، اشتراک گذاری فعال میشود.
- آدرس IP را که زیر "File Sharing: On" (فعالکردن اشتراک گذاری فایل) نوشته شده است، یادداشت کن؛ این آدری چیزی شبیه به این است: smb://17.212.167.33 برای وصلشدن از کامپیوتر ویندوز به این آدرس نیاز خواهی داشت.
-
4روی دکمه Options (گزینهها) کلیک کن. با انجام این کار، تنظیمات موردنیاز برای اشتراک گذاری با ویندوز باز میشود. [۷]
-
5روی کادر کنار "Share files and folders using SMB" (فایلها و پوشهها را با استفاده از SMB به اشتراک بگذار) کلیک کن. حالا میتوانی یک حساب کاربری را در مک انتخاب کنی که بتواند فایلها و پوشهها را با کاربران ویندوز به اشتراک بگذارد.
-
6حساب کاربری خودت را انتخاب کن و روی Done (انجام شد) کلیک کن. در اینجا باید رمز عبور خودت را برای تایید وارد کنی.
-
7پوشه (هایی) را که میخواهی به اشتراک بگذاری، انتخاب کن. برای انجام این کار، روی + در زیر "Shared folders" (پوشههای به اشتراک گذاشته شده) در پنل سمت راست کلیک کن، پوشه را انتخاب کن و روی Add (اضافهکردن) کلیک کن.
- این کار را برای همه پوشههایی که میخواهی به اشتراک بگذاری، تکرار کن.
-
8حساب (های) کاربری را که میتوانند به محتوای به اشتراک گذاشته شده دسترسی داشته باشند، انتخاب کن. برای انجام این کار، پوشهای را که میخواهی به اشتراک بگذاری، انتخاب کن و حساب کاربری مورد نظرت را در بخش "Users" (کاربران) انتخاب کن. همچنین میتوانی برای اشتراک گذاری با حساب کاربری که در این لیست وجود ندارد، روی + کلیک کنی.
- اگر میخواهی محتوا را با کاربر ویندوزی که هنوز در این مک حساب کاربری ندارد، به اشتراک بگذاری، باید برای کاربر موردنظر یک حساب کاربری ایجاد کنی و آن را در این قسمت انتخاب کنی.
- میتوانی گزینه Everyone (همه) را انتخاب کنی تا فایلها برای همه کسانی که به شبکه تو وصل هستند، قابلدسترس باشد؛ همچنین میتوانی یک گروه را انتخاب کنی تا فایلها فقط برای اعضای آن گروه قابلدسترس باشد.
-
9مجوزهایی را که میخواهی اختصاص بدهی، انتخاب کن. در کنار هر کاربر، میتوانی نوع مجوزی را که میخواهی داشته باشد، انتخاب کنی؛ برای مثال اگر میخواهی هنگام واردشدن به حساب کاربری خودت از کامپیوتر یا لپ تاپ، دسترسی کامل به پوشه داشته باشی، گزینه مربوط به همه مجوزها (Read & Write که به معنی خواندن و نوشتن است) را انتخاب کن.
- حالا فایلها یا پوشههای موردنظرت به اشتراک گذاشته شدهاند.
-
10به اتصالهای ورودی از کامپیوتر ویندوز مجوز بده. تغییراتی وجود دارد که باید در تنظیمات شبکه ایجاد کنی تا اجازه بدهی لپ تاپ یا کامپیوتر ویندوزبه مک وصل شوند:
- به منوی View (مشاهده) برو و Network (شبکه) را انتخاب کن.
- اتصال فعلی خودت را انتخاب کن و روی …Advanced (پیشرفته...) کلیک کن.
- روی زبانه WINS کلیک کن.
- نام گروه کاری کامپیوتر ویندوز وارد کن. اگر نام گروه کاری را نمیدانی، در کامپیوتر ویندوز به Control Panel برو، روی System کلیک کن و سپس روی Workgroup (گروه کاری) کلیک کن. نام گروه کاری پیشفرض معمولاً WORKGROUP است.
- روی OK (تایید) و بعد Apply (اضافهکردن) کلیک کن.
-
11از ویندوز به مک دسترسی پیدا کن. حالا که همه فایلها از طریق مک به اشتراک گذاشته شدهاند، میتوانی از File Explorer (جستوجوگر فایل) ویندوز به آنها دسترسی پیدا کنی. روش انجام به این صورت است:
- File Explorer(جستوجوگر فایل) را در کامپیوتر باز کن. این آيکون که بهشکل یک پوشه است در نوار وظایف منوی ویندوز قرار دارد. [۸]
- روی Network (شبکه) در پنل سمت چپ کلیک کن. اگر اشتراک گذاری شبکه فعال نباشد، از تو خواسته میشود در این مرحله آن را فعال کنی.
- روی مک دو بار کلیک کن و اطلاعات ورود خودت را وارد کن. فایلها هماکنون در دسترس هستند.
منابع
- ↑ https://support.microsoft.com/en-us/windows/file-sharing-over-a-network-in-windows-10-b58704b2-f53a-4b82-7bc1-80f9994725bf
- ↑ https://support.apple.com/en-az/guide/mac-help/mh17131/12.0/mac/12.0
- ↑ https://support.apple.com/et-ee/guide/mac-help/mchlp1203/mac
- ↑ https://www.youtube.com/watch?v=eb0qK738wTI
- ↑ https://support.apple.com/en-au/guide/mac-help/mchld53dd2f5/mac
- ↑ https://support.apple.com/en-in/guide/mac-help/mchlp1660/12.0/mac/12.0
- ↑ https://support.apple.com/en-au/guide/mac-help/mchlp1657/mac
- ↑ https://support.apple.com/en-in/guide/mac-help/mchlp1658/12.0/mac/12.0