آدرس مک (کنترل دسترسی به رسانه) شماره‌ای است که از آن برای شناسایی کارت (های) شبکه‌ی نصب شده روی رایانه استفاده می‌شود. این آدرس از 6 جفت کاراکتر که با دونقطه (:) از هم جدا می‌شوند تشکیل شده است. ممکن است نیاز باشد برای برقراری ارتباط موفق با روتر، آدرس مک رایانه را داخل روتر تعریف کنی. برای پیدا کردن آدرس مک هر دستگاهی که به شبکه متصل است، از یکی از روش‌های زیر استفاده کن.

روش 1
روش 1 از 12:

با استفاده از ویندوز 10

  1. 1
    روی آیکون شبکه کلیک کن. این آیکون داخل نوار ابزار و کنار ساعت که معمولاً در گوشه‌ی سمت راست پایین صفحه‌نمایش است، قرار دارد.

    اگر به شبکه متصل نیستی، قبل از کلیک روی آیکون شبکه به شبکه متصل شو. مطمئن شو که ارتباطت با رابط شبکه‌ای که می‌خواهی آدرس مک آن را پیدا کنی، برقرار است. (به عنوان مثال برای پیدا کردن آدرس مک کارت شبکه‌ی بی‌سیم با استفاده از وای-فای و آدرس مک کارت شبکه‌ی سیمی با استفاده از کابل اترنت به شبکه‌ی مورد‌نظر متصل شو).

  2. 2
    روی Properties (خصوصیات) کلیک کن. با انجام این کار تنظیمات شبکه‌ نمایش داده می‌شود.
  3. 3
    به پایین صفحه و قسمت “Properties” (خصوصیات) برو. این قسمت در آخرین بخش پنجره قرار دارد.
  4. 4
    می‌توانی آدرس مک دستگاه خود را کنار عبارت “Physical address (MAC).” (آدرس فیزیکی (مک)) پیدا کنی.
روش 2
روش 2 از 12:

با استفاده از ویندوز ویستا، 7 یا 8

  1. 1
    به شبکه‌ای متصل شو. این روش فقط زمانی‌ قابل استفاده است که به شبکه‌ای متصل باشی. از برقرای ارتباط با شبکه‌ای که می‌خواهی آدرس مک آن‌را پیدا کنی اطمینان حاصل کن. (به عنوان مثال برای پیدا کردن آدرس مک کارت شبکه‌ی بی‌سیم با استفاده از وای-فای و آدرس مک کارت شبکه‌ی سیمی با استفاده از کابل اترنت به شبکه‌ی مورد‌نظر متصل شو).
  2. 2
    روی آیکون اتصال که کنار ساعت و در قسمت سمت راست نوار ابزار قرار دارد، کلیک کن. ممکن است این آیکون شبیه یک شکل کوچک (مانند تصویر بالا) یا یک مانیتور کوچک باشد. بعد از کلیک کردن روی آن روی "Open Network and Sharing Center" (مرکز اشتراک گذاری و شبکه را باز کن) کلیک کن تا باز شود.
    • در ویندوز 8، برنامه‌ی Desktop را در صفحه‌‌ی Start (شروع) اجرا کن. وقتی که در وضعیت دسکتاپ قرارگرفتی، در قسمت سمت راست نوار ابزار و کنار ساعت روی آیکون اتصال کلیک کرده و گزینه‌ی “Network and Sharing Center” (مرکز اشتراک گذاری و شبکه را باز کن) را انتخاب کن.
  3. 3
    نام شبکه‌ای که به آن متصل هستی را پیدا کرده و روی آن کلیک کن. این نام دقیقاً درست بعد از کلمه‌ی Connections (اتصالات) قرار گرفته است. با انجام این کار یک پنجره‌ی کوچک باز می‌شود.
  4. 4
    روی Details (جزئیات) کلیک کن. با انجام این کار لیستی از اطلاعات مربوط به تنظیمات اتصال مورد‌نظر را خواهی دید (مشابه همان چیزی که با اجرای دستور IPConfig در برنامه‌ی خط فرمان مشاهده می کنی).
  5. 5
    به دنبال آدرس فیزیکی بگرد. این آدرس همان آدرس مک دستگاه تو است.
روش 3
روش 3 از 12:

با استفاده از ویندوز 98 و XP

  1. 1
    به شبکه‌ای متصل شو. این روش فقط زمانی‌ قابل استفاده است که به شبکه‌ای متصل باشی. از برقرای ارتباط با شبکه‌ای که می‌خواهی آدرس مک آن‌را پیدا کنی اطمینان حاصل کن. (به عنوان مثال برای پیدا کردن آدرس مک کارت شبکه‌ی بی‌سیم با استفاده از وای-فای و آدرس مک کارت شبکه‌ی سیمی با استفاده از کابل اترنت به شبکه‌ی مورد‌نظر متصل شو).
  2. 2
    بخش Network Connections (ارتباطات شبکه) را باز کن. اگر آیکون آن در دسکتاپ نمی‌بینی، آن را در نوار ابزار (در گوشه‌ی سمت راست نوار ابزار ویندوز و کنار ساعت) پیدا کن و روی آن کلیک کن تا شبکه‌ای که به آن متصل هستی و یا لیست شبکه‌های موجود و قابل اتصال نمایش داده شود.
    • همچنین می‌توانی از قسمت Control Panel که داخل منوی Start (شروع) قرار دارد نیز به Network Connections (اتصالات شبکه) دسترسی پیدا کنی.
  3. 3
    روی گزینه‌ی اتصالات کلیک راست کن و Status (وضعیت) را انتخاب کن.
  4. 4
    روی Details (جزئیات) کلیک کن. درنظر داشته باش که ممکن است این گزینه در بعضی از نسخه‌های ویندوز در زیرمجموعه‌ی Support (پشتیبانی) قرار داشته باشد. با انجام این کار لیستی از اطلاعات تنظیمات ارتباط مورد‌نظر نشان داده می‌شود که مشابه اطلاعات نمایش داده شده هنگام اجرای دستور IPConfig در برنامه‌ی خط فرمان است.
  5. 5
    به‌دنبال آدرس فیزیکی بگرد. این آدرس همان آدرس مک دستگاه تو است.
روش 4
روش 4 از 12:

با استفاده از هر‌یک از نسخه‌های سیستم‌عامل ویندوز

  1. 1
    برنامه‌ی خط فرمان را باز کن. دکمه‌های Win+R را فشار بده و دستور cmd را در کادر متنی برنامه‌ی Run بنویس. کلید Enter را فشار بده تا برنامه‌ی خط فرمان اجرا شود.
    • در ویندوز 8 کلید‌های Win+X را هم‌زمان فشار بده و برنامه‌ی خط فرمان را انتخاب کن.
  2. 2
    دستور GetMAC را اجرا کن. در برنامه‌ی خط فرمان دستور getmac /v /fo list را بنویس و کلید Enter را فشار بده. با اجرای این دستور اطلاعات مربوط به تنظیمات همه‌ی اتصالات شبکه‌های تو نمایش داده می‌شود.
  3. 3
    به‌دنبال آدرس فیزیکی بگرد. این متد، روش دیگری برای پیدا کردن آدرس مک دستگاه تو است. مطمئن شو آدرس فیزیکی کارت شبکه‌ی درست را یادداشت می‌کنی - چون‌که معمولاً در نتیجه‌ی دستور اجرا شده، آدرس‌های فیزیکی کارت‌های شبکه‌ی متعددی نمایش داده می‌شود. به عنوان مثال کارت شبکه‌ی وایرلس، آدرس مک متفاوتی با کارت شبکه‌ی اترنت دارد.
روش 5
روش 5 از 12:

با استفاده از سیستم‌عامل مک نسخه‌ی X 10.5 (Leopard) و نسخه‌های جدیدتر

  1. 1
    System Preferences (تنظیمات سیستم) را باز کن. با کلیک کردن روی آیکون اپل در گوشه‌ی سمت چپ بالای صفحه‌نمایش می‌توانی برنامه‌ی تنظیمات سیستم را پیدا کنی. مطئمن شو که با استفاده از همان کارت شبکه‌ای که می‌خواهی آدرس مک آن‌ را پیدا کنی، به شبکه‌ای متصل شده باشی.
  2. 2
    اتصال مورد‌نظر خود را انتخاب کن .Network (شبکه) را انتخاب کن وبسته به اینکه چگونه به این شبکه متصل شده‌ای، AirPort (بی‌سیم) یا Built-in Ethernet (از طریق اترنت) را انتخاب کن. لیست اتصالات موجود در سمت چپ تصویر قابل مشاهده است.
    • برای اترنت، روی Advanced (پیشرفته) کلیک کن و به قسمت اترنت برو. عبارت Ethernet ID (شناسه‌ی اترنت) که همان آدرس مک دستگاه تو است، در قسمت بالای صفحه قرار دارد.
    • برای AirPort (بی‌سیم) روی Advanced (پیشرفته) کلیک کن و به قسمت AirPort (بی‌سیم) برو. عبارت AirPort ID (شناسه‌ی بی‌سیم) که همان آدرس مک دستگاه تو است در قسمت بالای صفحه قرار دارد.
روش 6
روش 6 از 12:

با استفاده از سیستم‌عامل مک نسخه‌ی X 10.4 (Tiger) و نسخه‌های قدیمی‌تر

  1. 1
    System Preferences (تنظیمات سیستم) را باز کن. با کلیک روی منوی اپل، می‌توانی به این تنظیمات دسترسی پیدا کنی. مطمئن شو که با همان کارت شبکه‌ای که می‌خواهی آدرس مک آن‌را پیدا کنی به شبکه‌ متصل هستی.
  2. 2
    شبکه‌ مورد‌نظرت را انتخاب کن.
  3. 3
    اتصال مورد‌نظرت را از داخل منوی Show (نمایش) انتخاب کن. منوی کشویی Show (نمایش) تمام دستگاه‌های متصل به شبکه را نشان می‌دهد. برای اتصال، یکی از حالت‌های Ethernet (اترنت) یا AirPort (بی‌سیم) را انتخاب کن.
  4. 4
    شناسه‌ی AirPort (بی‌سیم) یا شناسه‌ی Ethernet (اترنت) را پیدا کن. وقتی اتصال مورد‌نظر خود را از منوی Show (نمایش) انتخاب کردی، شناسه‌ی مربوط به آن ‌را نیز انتخاب کن (Ethernet یا AirPort). با انجام این کار صفحه‌ی جدیدی شامل اطلاعات آدرس مک Ethernet یا AirPort نمایش داده می‌شود.[۱]
روش 7
روش 7 از 12:

با استفاده از لینوکس

  1. 1
    برنامه‌ی ترمینال را باز کن. بسته به‌اینکه از کدام سیستم‌عامل لینوکس استفاده می‌کنی ممکن است برنامه‌ی ترمینال با عنوان‌های Terminal ،Xterm ،Shell ،Command Prompt یا شبیه به این‌ها نامگذاری شده باشد. این برنامه را معمولاً می‌توانی در پوشه‌ی Accessories (برنامه‌های جانبی) که داخل پوشه‌ی Applications (برنامه‌ها) یا پوشه‌های مشابه است پیدا کنی.
  2. 2
    تنظیمات رابط شبکه را باز کن. دستور ifconfig -a را تایپ کن و کلید Enter (ورود) را فشار بده. اگر به تو اجازه‌ی اجرای دستور داده نشد، ابتدا دستور sudo ifconfig -a را تایپ کن و وقتی‌ که از تو خواسته شد، کلمه‌ی عبور خودت را وارد کن.
  3. 3
    آدرس مک دستگاهت را پیدا کن. به پایین صفحه برو و اتصال شبکه‌‌ات را پیدا کن (پورت اصلی ارتباطی شبکه‌ی تو با عنوان eth0 نامگذاری شده است). دنبال عنوان HWaddr بگرد. این همان آدرس مک دستگاه تو است.[۲]
روش 8
روش 8 از 12:

با استفاده از iOS

  1. 1
    تنظیمات را باز کن. برنامه‌ی تنظیمات را می‌توانی در صفحه‌ی اصلی پیدا کنی. در دسته‌بندی‌ها، روی General (عمومی) بزن.
  2. 2
    روی About (درباره‌ی) بزن. با زدن روی این گزینه، لیستی از اطلاعات خاص دستگاه تو نمایش داده می‌شود. به پایین صفحه برو و روی Wi-Fi Address (آدرس وای-فای) بزن. این آدرس همان آدرس مک دستگاه اپل تو است.
    • این روش برای کلیه دستگاه‌هایی که سیستم‌عامل iOS دارند مانند : iPhone، iPod، و iPad قابل استفاده است.
  3. 3
    آدرس مک بلوتوث خودت را پیدا کن. اگر می‌خواهی آدرس مک بلوتوث خودت را بدانی، این آدرس درست زیر آدرس مک وای-فای نوشته شده است.[۳]
روش 9
روش 9 از 12:

با استفاده از سیستم‌عامل اندروید

  1. 1
    Settings (تنظیمات) را باز کن. وقتی‌ که در صفحه‌ی اصلی هستی، روی دکمه‌ی منو فشار بده و Settings (تنظیمات) را انتخاب کن. همچنین می‌توانی از قسمت برنامه‌ها روی Settings (تنظیمات) بزنی.
  2. 2
    به پایین صفحه برو و روی About Phone (درباره‌ی گوشی) بزن. این گزینه معمولاً در قسمت پایین منوی Settings (تنظیمات) قرار دارد. در منوی About Phone (درباره‌ی گوشی) روی Status (وضعیت) بزن.
  3. 3
    آدرس مک دستگاهت را پیدا کن. به پایین صفحه برو و گزینه‌ی Wi-Fi MAC address (آدرس مک وای-فای) را پیدا کن. این آدرس همان آدرس مک دستگاه تو است.
  4. 4
    آدرس مک بلوتوثت را پیدا کن. آدرس مک بلوتوث دستگاه تو دقیقاً زیر آدرس مک وای-فای نوشته شده است و برای دیدن آن باید حتماً بلوتوث دستگاه روشن باشد.
روش 10
روش 10 از 12:

با استفاده از سیستم‌عامل ویندوز فون نسخه‌ی 7 یا نسخه‌های جدید‌تر

  1. 1
    Settings (تنظیمات) را باز کن. برای باز کردن تنظیمات باید به صفحه‌ی اصلی بروی و بعد صفحه را به سمت چپ بکشی. به پایین صفحه برو تا گزینه‌ی Settings (تنظیمات) را ببینی.
  2. 2
    About (درباره‌ی) را پیدا کن. در منوی تنظیمات به پایین صفحه برو و روی About (درباره‌ی) بزن. در صفحه‌ی About (درباره‌ی) روی دکمه‌ی More Info (اطلاعات بیشتر) بزن. با انجام این کار می‌توانی در قسمت پایین صفحه آدرس مک دستگاهت را ببینی.[۴]
روش 11
روش 11 از 12:

با استفاده از سیستم‌عامل Chrome

  1. 1
    روی آیکون Network (شبکه) بزن. این آیکون بادبزنی شکل در گوشه‌ی سمت راست پایین دسکتاپ قرار دارد.
  2. 2
    Network Status (وضعیت شبکه) را باز کن. در منوی نمایش داده شده روی آیکون “i” که در گوشه‌ی سمت راست پایین منو قرار دارد کلیک کن. با کلیک روی این آیکون، پیغامی نمایش داده خواهد شد که حاوی اطلاعات آدرس مک دستگاه تو است.[۵]
روش 12
روش 12 از 12:

با استفاده از کنسول بازی‌های ویدئویی

  1. 1
    آدرس مک دستگاه پلی‌استیشن 3 را پیدا کن. در منوی اصلی سیستم پلی‌استیشن 3، از سمت چپ به پایین صفحه برو تا منوی Settings (تنظیمات) را پیدا کنی. به پایین منو برو تا گزینه‌ی System Settings ( تنظیمات سیستم) را ببینی.
    • به پایین صفحه برو و گزینه‌ی System Information (اطلاعات سیستم) را انتخاب کن. آدرس مک دستگاه تو زیر آدرس IP درج شده است.
  2. 2
    پیدا کردن آدرس مک در دستگاه Xbox 360. در داشبورد کنسول، System Settings (تنظیمات سیستم) را باز کن. سپس Network Settings (تنظیمات شبکه) و بعد Configure Network (پیکربندی شبکه) را انتخاب کن.
    • قسمت Additional Settings (تنظیمات دیگر) را انتخاب کن و در این بخشAdvanced Settings (تنظیمات پیشرفته) را انتخاب کن. گزینه‌ی Alternate MAC Address (آدرس مک جایگزین) را انتخاب کن.
    • آدرس مک دستگاه تو در صفحه‌ی فوق نمایش داده می‌شود و ممکن است با دونقطه از هم تفکیک شده نباشد.
  3. 3
    پیدا کردن آدرس مک دستگاه Wii. در پایین و گوشه‌ی سمت چپ منوی اصلی، روی دکمه‌ی Wii کلیک کن. به صفحه‌ی 2 منوی تنظیمات برو و گزینه‌ی Internet را انتخاب کن. روی Console Information (اطلاعات کنسول) کلیک کن. با انجام این کار اطلاعات آدرس مک دستگاه تو نمایش داده می‌شود.[۶]

نکات

  • برای سیستم‌عامل MacOS X، می‌توانی از روش ترمینال لینوکس استفاده کنی. این روش به این دلیل عملی است که سیستم‌عامل MacOS X از هسته‌ی Darwin (که برپایه‌ی BSD استوار است) استفاده می‌کند.
  • آدرس مک را می‌توانی با استفاده از ابزارها و برنامه‌های دیگری که اطلاعات شبکه را نمایش می‌دهند نیز پیدا کنی. همچنین می‌توانی در قسمت Device Manager (مدیریت دستگاه) با بررسی تنظیمات کارت شبکه‌ی خودت آدرس مک آن ‌را پیدا کنی.
  • آدرس مک، یک گروه کاراکتر متشکل از 6 جفت عدد و حرف است که به‌وسیله‌ی خط تیره از هم جدا شده اند.

هشدارها

  • اگر سخت‌افزار دستگاهت این اجازه را بدهد، این امکان وجود دارد که آدرس مک دستگاه را با استفاده از یک نرم‌افزار مناسب به صورت موقت تغییر بدهی (البته در بعضی از سخت‌افزار‌ها قدیمی آدرس مک غیر‌قابل تغییر است). این عمل اصطلاحاً "MAC address spoofing" (جعل آدرس مک) نام دارد و به صورت کلی توصیه نمی‌شود مگر در حالتی که واقعاً نیاز به انجام آن باشد. از‌آنجایی‌که آدرس مک ابزاری لازم برای پیدا کردن رایانه‌ی در سطح شبکه‌ی محلی است، تغییر این آدرس موجب سردرگمی روتر خواهد شد. این کار تنها زمانی قابل استفاده است که بخواهی به روتر طوری نشان بدهی که رایانه‌ات دستگاه دیگری است.

مقالات مرتبط ویکی‌هاو

با استفاده از عکس به‌راحتی شخصی را جستجو و پیدا کنیمبا استفاده از عکس به‌راحتی شخصی را جستجو و پیدا کنیم
از اینستاگرام موزیک دانلود کنیمدانلود آهنگ از اینستاگرام
افراد را وادار کنیم به پیام ما جواب دهندافراد را وادار کنیم به پیام ما جواب دهند
در فایل‌های PDF تایپ کنیمدر فایل‌های PDF تایپ کنیم
همه‌ی توییت‌ها را یک‌باره حذف کنیمهمه‌ی توییت‌ها را یک‌باره حذف کنیم
به فایل‌های PDF عکس اضافه کنیمبه فایل‌های PDF عکس اضافه کنیم
به حافظه‌ی کلیپ‌بورد اندروید دسترسی پیدا کنیمبه حافظه‌ی کلیپ‌بورد اندروید دسترسی پیدا کنیم
به صورت خصوصی تماس بگیریمبه صورت خصوصی تماس بگیریم
ایمیل های قدیمی را در Gmail‌ پیدا کنیمایمیل های قدیمی را در Gmail‌ پیدا کنیم
در اینستاگرام روی عکس‌ها آهنگ بگذاریمدر اینستاگرام روی عکس‌ها آهنگ بگذاریم
صدای گوشی آیفون را زیاد کنیمصدای گوشی آیفون را زیاد کنیم
پس‌زمینه‌ی تصاویر را با Paint حذف کنیمپس‌زمینه‌ی تصاویر را با Paint حذف کنیم
شماره‌ تلفن را در فیسبوک جستجو کنیمشماره‌ تلفن را در فیسبوک جستجو کنیم
فایل‌های EXE را باز کنیمفایل‌های EXE را باز کنیم

در مورد ویکی‌هاو

کادر فنی ویکی‌هاو
به‌طور مشارکتی نوشته شده با همکاری:
نویسنده‌ی عضو ویکی‌هاو
این مقاله توسط تیم آموزش‌دیده‌ی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کرده‌اند، به‌طور مشارکتی نوشته شده است. تیم مدیریت محتوای ویکی‌هاو با دقت کار ویراستاران را زیر نظر دارد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مقالات طبق پژوهش‌های معتبر صحیح هستند و استانداردهای بالای کیفی ما را دارند. این مقاله ۱٬۷۱۶بار مشاهده شده است.
از این صفحه ۱٬۷۱۶بار بازدید شده‌است.

آیا این مقاله کمکتان کرد؟