ویکیهاو مانند ویکیپدیا یک “ویکی” است. بنابراین بسیاری از مقالات ما با مشارکت افراد متعددی نوشته شدهاند. برای خلق این مقاله، 47 نفر، بعضاً ناشناس، کار کردند تا ویرایشش کنند و به مرور زمان بهبودش دهند.
این مقاله ۲٬۴۱۵بار مشاهده شده است.
ارجاع به منابع یک روش عالی برای آگاهیدادن به خوانندگان است تا بدانند دستورالعملهای ارائهشده در مقالات ویکیهاو بهترین روش انجام کارها را آموزش میدهند. استفاده از روش ارجاع درونمتنی بهترین راه برای ارائهی این منابع است. در این مقاله یاد میگیری چگونه منابع را بهدرستی قالببندی کنی تا یک لیست شمارهدار از پیوندها بهصورت خودکار در قسمت منابع ایجاد شود.
مراحل
-
1مطالب مقاله را از بین منابع معتبر، مناسب و قابلاعتماد انتخاب کن. در حالت ایدهآل بهتر است بهجای استفاده از منابعی مثل ویکیپدیا که خلاصهای از اطلاعات منابع مختلف را در اختیارت میگذارد، از مقالات اصلی استفاده کنی. اطلاعات باید توسط نویسندگان یا سازمانهای معتبر تهیه شده باشند و انگیزهی آنها تبلیغات شخصی نباشد.
- از افزودن پیوندهایی که منابع مستقیم اطلاعات داخل مقاله نیستند و منابعی که معتبر و بیطرف نیستند خودداری کن. اگر مشخص شود که میخواهی وبسایت یا سرویسهای خاصی را تبلیغ کنی یا مکرراً پیوندها را در جاهای مختلف مقاله به یک وبسایت خاص ارجاع بدهی، وبسایت موردنظر در لیست سیاه قرار میگیرد و از استفاده از آن در ویکیهاو جلوگیری خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر، لطفاً به قسمت سیاستهای پیوندهای خارجی ویکیهاو مراجعه کن.
-
2یک منبع اضافه کن. برای انجام این کار، قسمت ویرایش مقاله را باز کن و نشانگر ماوس را بعد از اولین عبارتی که به منبع نیاز دارد قرار بده.
- برچسب منبع و پیوند URL صفحهی را که به آن پیوند میدهی بهصورت زیر وارد کن:<ref>http://www.example.com/exact-page-you-found-information-on</ref>
- برای مطالب غیرآنلاین مثل مجلهها یا کتابها، اطلاعات موردنیاز برای شناسایی منبع را بین برچسبهای باز و بسته ref وارد کن. این اطلاعات شامل نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام نویسنده، سال انتشار (داخل پرانتز)، عنوان اثر، عنوان فصل، شمارهی صفحه و سایر اطلاعات موردنیاز برای پیداکردن مطالب مرجع میباشد.
- اگر منبع یک کتاب است، میتوانی با قراردادن کد ISBN (شمارهی استاندارد بینالمللی کتاب) در قسمت منابع، به خوانندگان در جستجوی آنلاین کتاب کمک کنی.
-
3به قسمت بعدی مقاله که میخواهی به آن پیوندی اضافه کنی برو. مراحل بالا را تکرار کن تا تمام منابع موردنظرت به مقاله اضافه شوند. در انتهای هر قسمت یا پاراگرافی که ممکن است خواننده نیاز به مراجعه به منبع داشته باشد، استناددهی انجام بده؛ اگر چند بار از یک منبع در مقاله استفاده کردهای، میتوانی پیوند آن را تکرار کنی.
-
4در صورت نیاز بخش "مراجع" را ایجاد کن. اگر از ویرایشگر راهنما استفاده میکنی، این قسمت باید از قبل ایجاد شده باشد. اگر از ویرایشگر پیشرفته استفاده میکنی، میتوانی آن را بهصورت دستی اضافه کنی؛ این بخش باید در پایینترین قسمت صفحه، زیر بخش ویکیهاوهای مرتبط و با برچسب "==منابع==" ایجاد شود.
-
5{{reflist}} را در بخش "منابع" تایپ کن. این الگو بهصورت خودکار کد موردنیاز را برای ایجاد لیست منابع شمارهگذاریشده ایجاد میکند. نیازی به گذاشتن علامت قبل یا بعد از آن نیست.
-
6صفحه را ذخیره کن و پیوندها را بررسی کن. اگر همه چیز درست باشد، در بهبود کیفیت و قابلیت اطمینان اطلاعات موجود در ویکیهاو پیشرفت چشمگیری داشتهای.
نکات
- برای سادگی، معمولاً بهتر است فقط از پیوند URL بهعنوان منبع استفاده کنی و برچسب را درج نکنی. پیوند URL به خواننده دقیقاً میگوید که اطلاعات از کجا آمده است. انجام این کار همچنین باعث میشود فضای کمتری در صفحهی ویرایش اشغال شود و و کار با مقاله برای ویراستاران راحتتر شود.
- قالب منبعنویسی که در اینجا شرح داده شده است با هدف استناد به اطلاعات واقعی و همچنین نشاندادن صحت مقالهها در نظر گرفته شده است. از این قالب برای پیوند به اطلاعات اضافی یا صفحاتی که مستقیماً با اطلاعات مقالات ارتباط ندارند خودداری کن.
- هنگام استفاده از ویرایشگر راهنما یا ویرایشگر پیشرفته، کماکان میتوانی پیوندهایی را به مطالب مرجع عمومی اضافه کنی؛ ولی توصیه میشود تا جایی که امکان دارد بهجای استفاده از مراجع عمومی، از پیوندهای دورن متنی استفاده کنی.
- اگر از یک منبع بیشتر از یک بار استفاده میکنی، بهتر است بهجای استفاده از "نام منبع"، منبع را بهصورت کامل بنویسی. در این صورت اگر کسی هنگام ویرایش منبع اول را حذف کند، منابع دیگر از بین نمیروند.
*پیشنهاد میشود برای جلوگیری از سرقت ادبی، مطالب را به منابع اصلی ارجاع بدهی.
هشدارها
*همیشه اطمینان پیدا کن انتهای هر منبع با <ref/> بسته شود. انجامندادن این کار باعث میشود هنگام ذخیره یا پیشنمایش با خطا در قالببندی مواجه شوی.