این مقاله با همکاری Luigi Oppido بهطور مشارکتی نوشته شده. لوئیجی اوپیدو، صاحب و گردانندهی مجموعهی Pleasure Point Computersدر شهر سانتا کروز ایالت کالیفرنیا است. لوئیجی در زمینههای تعمیرات عمومی کامپیوتر، بازیابی اطلاعات، حذف ویروسها و ارتقا سیستمها بیش از 25 سال تجربه دارد.
این مقاله ۳٬۸۷۴بار مشاهده شده است.
این ویکیهاو به تو یاد میدهد که چگونه مشکل ارتباط اینترنت کامپیوتر را که ناشی از خطای Domain Name Server (DNS) (سامانهی نام دامنه) است برطرف کنی. سرور DNS، آدرس وبسایت را ترجمه میکند تا مرورگر وب بتواند به آن وصل شود. اگر آدرسها منقضی شده باشد یا سرور مشکلی داشته باشد، با خطای DNS مواجه خواهی شد و علیرغم برقرار بودن ارتباط اینترنت نمیتوانی به یک وبسایت خاص یا تعدادی از سایتها وصل شوی. مشکلات DNS را معمولاً میتوانی با عیبیابی ارتباط اینترنتی، تخلیهی حافظهی پنهان موقت DNS، غیرفعال کردن برنامههای غیرضروری، تغییر سرورهای DNS پیشفرض کامپیوترت و حتی ریستارت کردن روتر برطرف کنی. استفاده از Open DNS یک راهحل نسبتاً خوب است! بعضیها از آدرسهای 64.94.1.1 و 4.2.2.4 بهعنوان سرورهای DNS اولیه و ثانویه استفاده میکنند. گاهیوقتها لازم میشود که برای پیدا کردن نام دامنه و انتخاب آن، دامنه را در گوگل یا مرورگرهای دیگر جستجو کنی. این کار درصورت استفاده ازOpen DNS، متداولتر است. در قسمت شبکه به تنظیمات کارت شبکه برو و روی اینترنت کلیک کن، سپس به قسمت شبکه برو و "change adapter settings" (تغییر تنظیمات کارت شبکه) را انتخاب کن. اتصال خودت را انتخاب کن (معمولاً شناسایی آن ساده است) و سپس "properties" (تنظیمات) را انتخاب کن. گزینهی "Internet Protocol Version 4" (نسخهی ۴ پروتکل اینترنت) و سپس "properties" (تنظیمات) را انتخاب کن. در این قسمت تنظیمات DNS را پیدا خواهی کرد. درحالت ایدهآل، ممکن است فقط نیاز باشد که DNS روتر را تغییر بدهی، اما این روش فقط روی کامپیوترهای خاصی کار میکند. برای پیدا کردن سرویس DNS مناسب و همچنین ارزیابی یا عیبیابی سرویس DNS فعلی، به وبسایت تحقیقات گیبسون (grc.com) برو و از خدمات DNS آنها استفاده کن، این وبسایت اطلاعات خوبی در اختیارت قرار خواهد داد.
مراحل
عیبیابی
-
1سعی کن با دستگاه دیگری به سایت وصل شوی. اگر با موبایل، تبلت یا یک کامپیوتر دیگر به شبکه وصل شدی و توانستی داخل یک وبسایت شوی اما با دستگاه اصلی خودت نتوانستی، قطعاً مشکل از دستگاه تو است و ربطی به روتر ندارد.
- اگر با استفاده از دستگاه دیگر نتوانستی وصل شوی، لزوماً به معنی وجود مشکل در روتر نیست.
نکته: اگر با وبسایت خاصی مشکل داری، سعی کن با استفاده از اینترنت موبایل به آن دسترسی پیدا کنی. اگر از این طریق هم نتوانستی به وبسایت موردنظر دسترسی پیدا کنی، پس مشکل از سایت است.
-
2از یک مرورگر دیگر استفاده کن. این روش یکی از سریعترین روشهای تست ارتباط DNS است. یک مرورگر رایگان دیگر مانند فایرفاکس یا گوگل کروم را دانلود و نصب کن و سعی کن از طریق آن به اینترنت وصل شوی؛ اگر مشکل همچنان وجود داشت میتوانی نتیجهگیری کنی که مشکل مرورگر مربوط به خطای DNS server not responding (سرور DNS پاسخ نمیدهد) است.
- اگر با اقدامات بالا مشکلات برطرف شد، به احتمال زیاد با حذف و نصب دوبارهی مرورگر قدیمیات مشکل رفع میشود.
-
3برق مودم و روتر را قطع و دوباره وصل کن. با انجام این کار حافظهی پنهان و موقت روتر پاک میشود و این میتواند باعث برطرف شدن خطای DNS شود. برای انجام این کار:
- کابل برق مودم و روتر را از برق بکش.
- اجازه بده تا مودم و روتر حداقل ۳۰ ثانیه خاموش بمانند.
- مودم را وصل کن و متنظر بمان تا دوباره آنلاین شود.
- روتر را به مودم وصل کن و منتظر بمان تا آنلاین شود.
-
4کامپیوتر را از طریق کابل اترنت به روتر وصل کن. اگر کامپیوترت الان هم از طریق کابل اترنت به شبکه وصل شده، از این مرحله صرفنظر کن.
- اگر توانستی با استفاده از کابل اترنت به شبکه وصل شده و به صفحهی وب موردنظرت دسترسی پیدا کنی، احتمالاً مشکل از روتر است و باید آن را ریست کنی.
- اگر با استفاده از کابل اترنت نتوانستی به صفحهی وب موردنظر دسترسی پیدا کنی، احتمالاً مشکل از تنظیمات DNS است.
پاک کردن حافظهی پنهان و موقت DNS
در ویندوز
-
1
-
2عبارت command prompt را در منوی Start (شروع) وارد کن. با انجام این کار کامپیوترت شروع به جستجوی برنامهی Command Prompt (خط فرمان) خواهد کرد.
-
3
-
4دستور ipconfig /flushdns را تایپ کن و کلید ↵ Enter (ورود) را فشار بده. این دستور تمام آدرسهای ذخیره شدهی DNS را پاک میکند. دفعهی بعد که بخواهی وبسایتی را باز کنی، آدرس DNS جدیدی ایجاد خواهد شد.
-
5مرورگر وب کامیپوترت را ریستارت کن. انجام این کار باعث پاکسازی و تازه شدن حافظهی پنهان و موقت مرورگر میشود. اگر با انجام این کار توانستی به وبسایتی که قبلاً مشکل داشتی وصل شوی، مشکل تو برطرف شده است.
- اگر مشکل اتصال همچنان برقرار است، به مرحلهی بعد برو.
در مک
-
1
-
2عبارت terminal را در Spotlight تایپ کن. جستجوگر Spotlight شروع به جستجوی برنامهی Terminal (خط فرمان) در مک خواهد کرد.
-
3
-
4دستور زیر را در Terminal (خط فرمان) تایپ کن:
sudo killall -HUP mDNSResponder
- ابتدا باید کلمهی عبور مدیر سیستم را وارد کنی.
-
5مرورگر وب کامیپوترت را ریستارت کن. انجام این کار باعث پاکسازی و تازه شدن حافظهی پنهان و موقت مرورگر میشود. اگر با انجام این کار توانستی به وبسایتی که قبلاً مشکل داشتی وصل شوی، مشکل تو برطرف شده است.
غیرفعال کردن ارتباطهای اضافی
-
1Network Settings (تنظیمات شبکهی) کامپیوترت را باز کن.
- در ویندوز: منوی Start (شروع) را باز کن، روی Settings (تنظیمات) کلیک کن، روی Network & Internet (شبکه و اینترنت) کلیک کن و سپس روی Change adapter options (تغییر گزینههای کارتشبکه) کلیک کن.
- در مک: منوی Apple menu را باز کن، روی System Preferences (تنظیمات سیستم) کلیک کن و سپس روی Network (شبکه) کلیک کن.
-
2دنبال ارتباطهای اضافی بگرد. میتوانی ارتباطهای اضافی که در حال حاضر به آنها وصل نیستی را حذف کنی، این ارتباطها میتوانند شامل ارتباطهای بلوتوث و وایرلس هم باشند.
- اغلب مشکلات DNS معمولاً بهدلیل وجود "Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter" (آداپتور مینیپورت مجازی وایفای مایکروسافت) است.[۱]
-
3یکی از ارتباطهای اضافی را انتخاب کن. کافیست بهسادگی روی ارتباط موردنظرت کلیک کنی.
- در ویندوز، هر آیکونی که روی صفحه وجود دارد نمایانگر یک ارتباط است.
- در مک، ارتباطها در سمت چپ پنجره قرار دارند.
-
4ارتباطی که انتخاب کردهای را حذف کن. برای انجام این کار:
- در ویندوز - روی Disable this network device (این دستگاه شبکه را غیرفعال کن) در قسمت بالای پنجره کلیک کن.
- در مک - روی علامت منها (-) در پایین پنجرهی شبکه کلیک کن.
-
5سعی کن یک صفحهی وب را باز کنی. اگر توانستی به صفحهی وب موردنظرت دسترسی پیدا کنی، پس مشکل تو برطرف شده است. در غیر این صورت روش بعدی را امتحان کن.
ویرایش سرور DNS
در ویندوز
-
1روی اتصال فعلی خودت کلیک کن. این اتصال در صفحهی Connections (اتصالات) قرار دارد. با انجام این کار اتصال موردنظر انتخاب میشود.
-
2روی Change settings of this connection (تغییر تنظیمات این اتصال) کلیک کن. این دکمه در ردیف بالای گزینههای پنجره قرار دارد. با کلیک روی آن، صفحهی تنظیمات اتصال باز میشود.
-
3داخل صفحهی نمایش داده شده، روی گزینهی " Internet Protocol Versio n 4 (TCP/IPv4)" (پروتکل اینترنت نسخهی ۴ (TCP/IPv4)) کلیک کن. این گزینه در وسط صفحهی Wi-Fi Properties (تنظیمات وایفای) قرار دارد. با انجام این کار گزینهی موردنظر انتخاب میشود.
- اگر این پنجره را پیدا نمیکنی، روی زبانهی Networking (شبکه) در بالای صفحهی Wi-Fi Properties (تنظیمات وایفای) کلیک کن.
نکته از طرف متخصصتکنسین تعمیرات کامپیوترLuigi Oppido
تکنسین تعمیرات کامپیوتربه گفتهی کارشناس ما: اگر مودم و روتر را ریستارت کردی ولی کماکان به اینترنت وصل نشدی، به قسمت تنظیمات آداپتور در Control Panel یا System Preferences (تنظیمات سیستم) برو و روی تنظیمات IPV4 کلیک کن. داخل پنجره، روی تنظیمات TCP-IP دوبار کلیک کن و مطمئن شو که همهی تنظیمات روی حالت خودکار تنظیم شده است. اگر تنظیمات درست بود ولی باز هم نمیتوانستی به اینترنت وصل شوی، با شرکت تامینکننده خدمات اینترنتی خودت تماس بگیر.
-
4روی Properties (تنظیمات) کلیک کن. این گزینه در قسمت پایین پنجره قرار دارد.
-
5گزینهی "Use the following DNS server addresses" (از این آدرس DNS سرور استفاده کن) را انتخاب کن. این گزینه تقریباً در پایین پنجرهی تنظیمات قرار دارد.
-
6آدرس DNS مورد نظرت را وارد کن. این آدرس باید در کادر "Preferred DNS server" (سرور DNS ترجیح داده شده) که در پایین پنجره قرار دارد نوشته شود. سرورهای DNS قابل اطمینان موارد زیر هستند:
- برای OpenDNS - آدرس 208.67.222.222 را وارد کن.
- برای Google - آدرس 8.8.8.8 را وارد کن.
-
7یک آدرس DNS جایگزین وارد کن. این آدرس در زیر کادر اول و داخل کادر "Alternate DNS server" (DNS سرور جایگزین) قرار دارد. چیزی که اینجا باید وارد کنی، بسته به آنچه که در کادر "Preferred" (ترجیح داده شده) وارد کردهای، متفاوت خواهد بود. :
- برای OpenDNS - آدرس 208.67.220.220 را وارد کن.
- برای Google - آدرس 8.8.4.4 را وارد کن.
-
8روی OK (تایید) کلیک کن. با انجام این کار تنظیمات DNS تو ذخیره خواهد شد.
-
9روی Close (بستن) کلیک کن. این گزینه در پایین پنجره قرار دارد.
-
10کامپیوترت را ریستارت کن. وقتیکه کامپیوترت مجدداً راهاندازی شد میتوانی ارتباط شبکهات را بررسی کنی؛ اگر ارتباط شبکه برقرار شده به این معنی است که مشکل از تنظیمات پیشفرض DNS بوده است.
- اگر توانستی وصل شوی، با شرکت ارائه دهندهی خدمات اینترنتی خودت تماس بگیر و آنها را از مشکل DNS مطلع کن.
- اگر همچنان نمیتوانی وصل شوی، روش بعدی را امتحان کن.
در مک
-
1
-
2روی System Preferences (تنظیمات سیستم) کلیک کن. این گزینه در بالای منوی کشویی اپل قرار گرفته است.
-
3روی Network (شبکه) کلیک کن. این آیکون که بهشکل کرهی زمین است داخل پنجرهیSystem Preferences (تنظیمات سیستم) قرار دارد.
-
4روی شبکهی وایفای فعلی خودت کلیک کن. این گزینه در ستون سمت چپ پنجره قرار دارد.
-
5روی Advanced (پیشرفته) کلیک کن. این گزینه تقریباً در وسط پنجره قرار دارد.
-
6روی زبانهی DNS کلیک کن. این زبانه در قسمت بالای پنجره قرار دارد.
-
7روی علامت + که در پایین پنجرهی DNS Servers (سرورهای DNS) قرار دارد کلیک کن.
-
8یک آدرس سرور DNS وارد کن. OpenDNS و Google هر دو سرورهای DNS قابل اعتماد و سریعی دارند.
- برای Google آدرسهای - 8.8.8.8 یا 8.8.4.4 را وارد کن.
- برای OpenDNS آدرسهای - 208.67.222.222 یا 208.67.220.220 را وارد کن.
-
9روی زبانهی Hardware (سختافزار) کلیک کن. این زبانه در سمت راست این پنجره قرار دارد.
-
10روی گزینهی "Configure" (تنظیم) و سپس روی Manually (بهصورت دستی) کلیک کن. این گزینه تقریباً در بالای صفحهی Hardware (سختافزار) قرار دارد.
-
11روی گزینهی"MTU" و سپس Custom (سفارشی) کلیک کن. گزینهی "MTU" زیر گزینهی "Configure" (تنظیمات) قرار دارد.
-
12مقدار 1453 را در کادر متنی تایپ کن. این کادر زیر گزینهی "MTU" قرار دارد.
-
13روی OK (تایید) کلیک کن. این دکمه در پایین صفحه قرار دارد.
-
14روی Apply (اضافه کردن) کلیک کن. این دکمه در پایین صفحه قرار دارد. با انجام این کار تنظیماتی که انجام دادهای ذخیره شده و این تنظیمات به شبکهی وایفای فعلی تو اضافه میشود.
-
15کامپیوترت را ریستارت کن. وقتیکه کامپیوترت دوباره راهاندازی شد، ارتباط شبکه را بررسی کن. اگر با انجام این تغییرات مشکل شبکه برطرف شد به این معنی است که مشکل پیشآمده از تنظیمات پیشفرض DNS بوده است.
- اگر توانستی وصل شوی، با شرکت ارائه دهندهی خدمات اینترنتی خودت تماس بگیر و آنها را از مشکل DNS مطلع کن. کن.
- اگر کماکان نمیتوانی وصل شوی، روش بعدی را امتحان کن.
ریست کردن روتور
-
1دکمهی "Reset" (راهاندازی مجدد) روترت را پیدا کن. این دکمه معمولاً در پشت روتر قرار دارد.
- معمولاً برای فشار دادن دکمهی "Reset"(راهاندازی مجدد) به یک سوزن، گیرهی کاغذ یا چیزی باریک و مشابه اینها نیاز داری.
- ریست کردن روتر موجب قطع ارتباط همهی دستگاههای متصل به آن خواهد شد.
-
2دکمهی "Reset" (راهاندازی مجدد) را فشار بده و نگهدار. آن را به مدت ۳۰ ثانیه نگهدار تا مطمئن شوی روتر بهصورت کامل ریست شده است.
-
3به شبکه متصل شو. برای وصل شدن به روتر، از کلمهی عبور پیشفرض کارخانه که در زیر روتر چسبانده شده استفاده کن.
-
4سعی کن وبسایتی که برای مشاهده آن مشکل داشتی را باز کنی. اگر همچنان نمیتوانی به سایت موردنظرت متصل شوی، دیگر موقع آن است تا با شرکت ارائهدهندهی خدمات اینترنتی تماس بگیری و آنها را در جریان مشکل DNS قرار بدهی.
- اگر مشکل DNS با ریست کردن روتر برطرف میشود و یا روتر یا مودم تو قدیمی است، به فکر تهیهی یک روتر جدید باش.
نکات
- ریست کردن منظم و دورهای روتر، روش خوبی برای جلوگیری از مشکلات DNS است.
هشدارها
- بعد از ریست کردن حافظهی پنهان موقت، مدتزمانی که وبسایتی برای بار اول بارگذاری شود کمی طولانی خواهد بود. این موضوع به این دلیل است که کامپیوتر در حال برقراری ارتباط و تائید ارتباط با آدرس DNS جدید برای سایت است.