این مقاله توسط تیم آموزشدیدهی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کردهاند، بهطور مشارکتی نوشته شده است. تیم مدیریت محتوای ویکیهاو با دقت کار ویراستاران را زیر نظر دارد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مقالات طبق پژوهشهای معتبر صحیح هستند و استانداردهای بالای کیفی ما را دارند.
این مقاله ۵٬۸۴۸بار مشاهده شده است.
اگر سعی داری وبسایتی را باز کنی ولی بارگیری نمیشود درحالیکه دیگران میتوانند آن را به راحتی باز و مشاهده کنند، ممکن است مشکلات مختلفی وجود داشته باشد. اگر مشکل از سمت خود وبسایت باشد، کار زیادی نمیتوانی انجام بدهی و فقط باید صبر کنی. اگر میتوانی سایت موردنظرت را در کامپیوتر یا دستگاه دیگری مشاهده و بارگیری کنی ممکن است مشکل از شبکه یا کامپیوتر تو باشد. راهحلهای سریعی وجود دارند که میتوانند این مشکل را برطرف کنند ولی باید کمی وقت بگذاری. برای برطرفکردن مشکلی که مانع دسترسی تو به یک وبسایت خاص میشود، ممکن است نیاز به اسکن آنتیویروس یا بدافزار باشد. ولی اگر مشکل با اسکنکردن هم برطرف نشد، شاید لازم باشد تنظیمات مرورگر را بررسی کنی و یا تنظیمات DNS را تغییر بدهی.
مراحل
عیبیابی اولیه
-
1سعی کن وبسایت موردنظرت را در دستگاه یا شبکهی دیگری باز کنی؛ در صورت امکان این کار را روی شبکهی موبایل امتحان کن. اگر وبسایت موردنظر در گوشی موبایل یا کامپیوتر دیگری باز شد، به معنی این است که باید مشکل را در کامپیوتر خودت جستجو کنی. اگر وبسایت در دستگاه دیگری باز نشد، یعنی مشکل از شبکه یا از خود وبسایت است.
- در صورت امکان سعی کن وبسایت موردنظر را در یک دستگاه دیگر که به شبکهی تو متصل است و همچنین دستگاهی که به شبکهی تو متصل نیست باز کنی. سادهترین راه انجام این کار این است که ابتدا موبایلت را به همان شبکهای که کامپیوتر متصل است وصل کنی و وبسایت موردنظر را باز کنی و سپس ارتباط شبکهی بیسیم موبایل را قطع و به شبکهی دیتای موبایل وصل شوی و سعی کنی وبسایت موردنظر را باز کنی. این کار به تو کمک میکند تا متوجه شوی که مشکل از شبکه است یا از خود وبسایت.
- اگر وبسایت، صرفنظر از شبکهای که به آن وصل هستی، در هر دو دستگاه باز نشد احتمالاً مشکل از سمت خود وبسایت است. میتوانی برای اطمینان بیشتر وبسایت موردنظر را با استفاده از سرویسهای نظارت و مانیتورینگ مثل "Is It Down Right Now?" (iidrn.com) بررسی کنی.
-
2کامپیوتر را ریستارت کن. بعضی مواقع یک ریستارت ساده میتواند مشکل را برطرف کند. کامپیوترت را ریستارت کن و وبسایت موردنظر را دوباره بررسی کنی.
-
3سعی کن وبسایت را در یک مرورگر دیگر باز کنی. ممکن است تنظیمات یا پیکربندی نادرست مرورگر مانع از نمایش یا بازشدن وبسایت موردنظرت شود. از یک مرورگر دیگر استفاده کن تا ببینی آیا وبسایت باز میشود یا خیر.
- اگر فقط از مرورگر پیشفرض استفاده میکنی و مرورگر دیگری را نصب نکردهای، میتوانی یکی از مرورگرهای رایگان مانند فایرفاکس یا کروم یا اپرا را دانلود و نصب کنی.
-
4موقتاً برنامهی آنتیویروس کامپیوترت را غیرفعال کن. ممکن است برنامهی آنتیویروس در عدم نمایش بعضی از وبسایتها نقش داشته باشد. آن را غیرفعال کن و سعی کن دوباره وبسایت موردنظر را باز کنی.
- روی آیکون برنامهی آنتیویروس در System Tray (قسمت سمت راست نوار وظیفه) راست کلیک کن و گزینهی "Disable" (غیرفعال) یا "Turn Off" (خاموشکردن) را انتخاب کن. ممکن است پیغامی مبنی بر امننبودن این اقدام نمایش داده شود.
- یادت باشد که بعد از بررسی وبسایت، آنتیویروس را دوباره فعال کنی.
-
5مودم و روتر را ریست کن. بعضی وقتها ممکن است ترافیک ورودی یا خروجی یک وبسایت در مودم یا روتر گیر کند. ممکن است با ریستکردن این دستگاهها بتوانی دوباره به وبسایت موردنظر دسترسی پیدا کنی.
- کابل برق مودم و روتر را (اگر کابلها جداگانه هستند) از پریز برق بیرون بکش و بهمدت یک دقیقه صبر کن.
- کابل مودم را مجدداً به برق وصل کن و منتظر بمان تا چراغهای مودم بهصورت کامل روشن شود.
- کابل روتر را مجدداً به برق وصل کن و منتظر بمان تا چراغهای روتر بهصورت کامل روشن شود.
- سعی کن دوباره وبسایت موردنظر را باز کنی.
-
6ساعت و تاریخ کامپیوتر را بررسی کن. اگر تاریخ و ساعت کامپیوترت درست تنظیم نشده باشد ممکن است نتوانی یک ارتباط امن (https://) با وبسایتها داشته باشی. ساعت و تاریخ کامپیوتر و موبایلیت را بررسی کن تا از درستبودن آنها مطمئن شوی.[۱]
-
7مطمئن شو که ویژگی کنترل والدین غیرفعال است. اگر برنامهی کنترل والدین را فعال کردهای، ممکن است این برنامه دسترسی به بعضی از وبسایتهای خاص را مسدود کند. اگر به این برنامه دسترسی داری آن را غیرفعال و دوباره امتحان کن. روند انجام این کار ممکن است بسته به برنامهی کنترل والدینی که استفاده میکنی متفاوت باشد.
بررسی نرمافزار آنتیویروس
-
1نرمافزارهای Norton یا McAfee را حذف کن. این دو برنامهی آنتیویروس مشهور، بیشترین مشکل را برای مرورگرها و بازکردن وبسایتها ایجاد میکنند. اگر یکی از این دو برنامه روی کامپیوترت نصب شده است، آن را پاک کن و یک آنتیویروس سبکتر نصب کن.
- برای حذف کامل نرمافزار Norton، با توجه به سختبودن پروسهی حذف، به دستورالعمل حذف این برنامه مراجعه کن.
- برای حذف کامل نرمافزار McAfee Security Center، با توجه به سختبودن پروسهی حذف، به دستورالعمل حذف این برنامه مراجعه کن.
-
2آنتیویروس قدیمی خودت را با یک نرمافزار سبکتر جایگزین کن. بعد از حذف آنتیویروس قدیمی ممکن است بخواهی برای محافظت از کامپیوترت یک برنامهی آنتیویروس جدید را جایگزین کنی. برای نصب آنتیویروس جدید به دستورالعملهای عمومی نصب آنتیویروس مراجعه کن. برنامههای آنتیویروس رایگان زیر توسط بسیاری از متخصصان امنیتی رتبهبندی شدهاند و احتمالا مانع نمایش و بازشدن وبسایتها نخواهند شد:
- Avast!
- BitDefender
- AntiVir
- Microsoft Windows Defender
-
3مطمئن شو که فقط یک برنامهی آنتیویروس روی کامپیوترت نصب شده است. نصب چندین برنامهی آنتیویروس بهصورت همزمان ممکن است باعث ایجاد مشکل شود. تداخل محافظتی این نرمافزارها ممکن است باعث عدم نمایش وبسایتها شود. برنامهی آنتیویروسی که بیشتر میپسندی را نگهدار و مابقی را حذف کن.
- برای حذف برنامهها به دستورالعملهای عمومی حذف برنامه مراجعه کن. همچنین میتوانی راهنمای حذف بسیاری از برنامههای آنتیویروس را در ویکیهاو پیدا کنی.
بررسی تنظیمات مرورگر
-
1از فعالبودن جاوا اسکریپت اطمینان پیدا کن. اگر جاوا اسکریپت غیرفعال باشد در نمایش بسیاری از وبسایتهای محبوب اختلال ایجاد خواهد شد. تنظیمات مرورگر وب را بررسی کن تا مطمئن شوی که جاوا اسکریپت فعال است:
- در اینترنت اکسپلورر - روی منوی Tools (ابزار) یا دکمهی چرخدندهای کلیک کن و گزینهی "Internet options" (گزینههای اینترنت) را انتخاب کن. روی زبانهی "Security" (امنیت) کلیک کن و سپس دکمهی "Custom level" (سطح دلخواه) را انتخاب کن. به پایین صفحه و بخش "Scripting" برو و گزینهی "Active scripting" (اسکریپتهای فعال) را روی حالت "Enable" (فعال) قرار بده.
- در کروم - روی دکمهی Chrome Menu (منوی کروم) کلیک کن و گزینهی "Settings" (تنظیمات) را انتخاب کن. ابتدا روی لینک "Show advanced settings" (نمایش تنظیمات پیشرفته) در پایین صفحه و سپس روی دکمهی "Content settings" (تنظیمات محتوا) در بخش "Privacy" (حریم خصوصی) کلیک کن. مطمئن شو که گزینهی "Allow all sites to run JavaScript content" (اجازه بده تمام سایتها محتوای جاوا اسکریپت را اجرا کنند) انتخاب شده باشد.
- در فایرفاکس - عبارت "about:config" را در نوار آدرس وارد کن و ادامهی عملیات را تایید کن. عبارت "javascript.enabled" را در کادر جستجو تایپ کن و مطمئن شو که "Value" (مقدار) "javascript.enabled" روی "true" (درست) تنظیم شده باشد.
- در سافاری - روی مرورگر Safari یا منوی Edit (ویرایش) کلیک کن و سپس گزینهی "Preferences" (تنظیمات) را انتخاب کن. روی زبانهی "Security" (امنیت) کلیک کن و بررسی کن تا مطمئن شوی مربع کنار "Enable JavaScript" (جاوا اسکریپت را فعال کن) انتخاب شده باشد.
-
2افزونههایی که نمیشناسی را حذف کن. افزونهها میتوانند باعث ایجاد مشکل در مرورگر شوند. ممکن است غیرفعالکردن و حذف افزونههایی که نمیشناسی یا لازم نداری در رفع مشکل کمک کند. برای استفاده از مرورگر وب نیازی به افزونه نداری بنابراین میتوانی آنها را با خیال راحت غیرفعال کنی.
- در اینترنت اکسپلورر - روی منوی Tools (ابزار) یا دکمهی چرخدندهای کلیک کن و گزینهی "Manage add-ons" (مدیریت افزونهها) را انتخاب کن. از لیست نمایش دادهشده، افزونهها را انتخاب و سپس روی "Disable" (غیرفعال) کلیک کن تا افزونهها غیرفعال شوند.
- در کروم - روی دکمهی منوی کروم کلیک کن، "More tools" (ابزار بیشتر) و پس از آن "Extensions" (افزونهها) را انتخاب کن. مربع "enabled" (فعالشده) کنار هر یک از افزونههایی که میخواهی غیرفعال کنی را از حالت انتخابشده خارج کن.
- در فایرفاکس - روی دکمهی منوی فایرفاکس کلیک کن و سپس "Add-ons" (افزونهها) را انتخاب کن. روی گزینهی "Extensions" (افزونهها) در منوی سمت چپ کلیک کن. در کنار هرکدام از افزونهها روی دکمهی "Disable" (غیرفعال) کلیک کن.
- در سافاری - روی سافاری یا منوی Edit (ویرایش) کلیک کن و سپس "Preferences" (تنظیمات) را انتخاب کن. روی زبانهی "Extensions" (افزونهها) کلیک کن و سپس مربع "enabled" (فعالشده) کنار هر یک از افزونههایی که میخواهی غیرفعال کنی را از حالت انتخابشده خارج کن.
-
3تنظیمات اتصال مرورگر را بررسی کن. اگر مرورگر طوری تنظیم شده باشد که برای وصلشدن نیاز به پروکسی داشته باشد، ممکن است برای متصلشدن با مشکلاتی مواجه شوی. تنظیمات اتصال را بررسی و پروکسی سرور را نیز غیرفعال کن تا ببینی آیا مشکل برطرف میشود یا خیر.[۲]
- در اینترنت اکسپلورر - روی منوی Tools (ابزار) یا دکمهی چرخدندهای کلیک کن و سپس "Internet options" (گزینههای اینترنت) را انتخاب کن. روی زبانهی "Connections" (اتصالات) و سپس "LAN settings" (تنظیمات شبکهی محلی) کلیک کن. گزینهی "Automatically detect settings" (تنظیمات را بهصورت خودکار شناسایی کن) را انتخاب و "Use a proxy server for your LAN" (از سرور پروکسی برای شبکهی محلی خودت استفاده کن) را از حالت انتخاب خارج کن.
- در کروم - روی منوی کروم کلیک و سپس "Settings" (تنظیمات) را انتخاب کن. در پایین لیست روی لینک "Show advanced settings" (نمایش تنظیمات پیشرفته) کلیک کن. به پایین صفحه برو و روی "Change proxy settings" (تغییر تنظیمات پروکسی) کلیک کن. روی دکمهی "LAN settings" (تنطیمات شبکهی محلی) کلیک کن. گزینهی "Automatically detect settings" (تنظیمات را بهصورت خودکار شناسایی کن) را انتخاب و گزینهی "Use a proxy server for your LAN" (از سرور پروکسی برای شبکهی محلی استفاده کن) را از حالت انتخاب خارج کن.
- در فایرفاکس - روی منوی فایرفاکس کلیک کن و "Options" (گزینهها) را انتخاب کن. گزینهی "Advanced" (پیشرفته) را انتخاب و سپس روی زبانهی "Network" (شبکه) کلیک کن. روی دکمهی "Settings" (تنظیمات) کلیک کن و سپس "No proxy" (بدون پروکسی) یا "Use system proxy settings" (استفاده از تنظیمات سیستمی پروکسی) را انتخاب کن.
- در سافاری - روی سافاری یا منوی Edit (ویرایش) کلیک کن و گزینهی "Preferences" (تنظیمات) را انتخاب کن. زبانهی "Advanced" (پیشرفته) را انتخاب کن و سپس روی دکمهی "Change Settings" (تغییر تنظیمات) کلیک کن. در پنجرهی نمایش دادهشده کلیهی تنظیمات فعال پروکسی را غیرفعال کن.
-
4تنظیمات مرورگر را ریست (تنظیم مجدد) کن. اگر همچنان نمیتوانی متصل شوی، میتوانی با برگرداندن تنظیمات مرورگر به حالت اولیه، آن را دوباره بررسی کنی. با انجام این کار تمام دادههای ذخیرهشده در مرورگر پاک شده و تمام تنظیمات به حالت اولیه بازگردانده میشوند.[۳]
- در اینترنت اکسپلورر - روی منوی Tools (ابزارها) یا دکمهی چرخدندهای کلیک کن و سپس گزینهی "Internet options" (گزینههای اینترنت) را انتخاب کن. ابتدا روی زبانهی "Advanced" (پیشرفته) و سپس روی "Reset" (تنظیم مجدد) کلیک کن. مربع کنار "Delete personal settings" (پاککردن تنظیمات شخصی) را انتخاب کن و دوباره روی "Reset" (تنظیم مجدد) کلیک کن.
- در کروم - روی دکمهی منوی کروم کلیک کن و سپس "Settings" (تنظیمات) را انتخاب کن. روی لینک "Show advanced settings" (نمایش تنظیمات پیشرفته) کلیک کن. به پایین صفحه برو و روی "Reset settings" (تنظیم مجدد تنظیمات) کلیک کن. برای تائید انجام کار، روی "Reset" (تنظیم مجدد) کلیک کن.
- در فایرفاکس - روی منوی فایرفاکس کلیک کن و گزینهی "؟" را در پایین منو انتخاب کن. روی گزینهی "Troubleshooting Information" (عیبیابی اطلاعات) کلیک کن. روی "Refresh Firefox" (بهروزرسانی فایرفاکس) کلیک کن و سپس دوباره روی "Refresh Firefox" (بهروزرسانی فایرفاکس) کلیک کن تا عملیات تایید شود.
- در سافاری - با فشار دادن کلیدهای ⌘ Command+⌥ Option+Esc و انتخاب سافاری از لیست نمایش دادهشده، آن را بهصورت اجباری ببند. وقتی سافاری بسته شد، کلید ⇧ Shift را نگهدار و مجدداً سافاری را از داخل پوشهی برنامهها یا Dock اجرا کن. وایفای را خاموش کن و سعی کن وبسایت موردنظرت را باز کنی. وقتی سایت بارگیری شد و پیغام داده شد که ارتباط اینترنتی نداری، وایفای را روشن کن.[۴]
جستجوی بدافزارها
-
1برنامهی AdwCleaner را دانلود کن. AdwCleaner یک برنامهی رایگان جستجوگر تبلیغات ناخواسته است که قادر به پیداکردن بیشتر افزونههای تبلیغاتی مزاحم و بدافزارها است. این برنامه را میتوانی بهصورت رایگان و از آدرس toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ دانلود کنی.
-
2بعد از دانلود برنامهی AdwCleaner، آن را اجرا کن. بعد از اینکه اجرای برنامه را تائید کردی، این برنامه شروع به دانلود فایلهای مورد نیاز دیگر برای جستجو خواهد کرد. این کار ممکن است چند دقیقهای طول بکشد.
-
3برای شروع جستجو، روی دکمهی "Scan" (جستجو) کلیک کن. با انجام این کار، برنامهی AdwCleaner شروع به جستجوی کامپیوترت خواهد کرد که معمولاً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد.
-
4بعد از اتمام اسکن، روی دکمهی "Clean" (پاککردن) کلیک کن. با کلیک روی این گزینه، برنامهی AdwCleaner شروع به پاککردن و حذف تمام فایلهای مخربی که در حین جستجو پیدا کرده است خواهد کرد.
-
5نسخهی رایگان برنامهی Malwarebytes Anti-Malware را دانلود و نصب کن. نسخهی رایگان این برنامه شامل یک جستجوگر کامل و کاربردی برای استفادهی خانگی است. میتوانی این برنامه را از malwarebytes.org/ دانلود کنی.
- بعد از دانلود برنامهی Anti-Malware، فایل نصب را اجرا کن تا برنامه نصب شود. در صورت نیاز، روی نسخهی رایگان کلیک کن.
- نسخه مک این برنامه نیز موجود است که نسخهی فعلی AdwareMedic، یکی از قویترین برنامههای ضدبدافزار مک است.
-
6برنامهی Anti-Malware را اجرا و روی "Update Now" (الان بهروزرسانی کن) کلیک کن. با انجام این کار تمام فایلهای بهروزرسانی جدید دانلود میشوند و میتوانند به Anti-Malware در پیداکردن فایلهای مخرب بیشتر کمک کنند.
-
7روی "Scan Now" (اکنون جستجو کن) کلیک کن تا جستجوی کامپیوترت شروع شود. جستجوی این برنامه معمولاً کمی بیشتر از جستجوی AdwCleaner طول میکشد.
-
8بعد از اتمام جستجو، روی "Quarantine All" (همه را قرنطینه کن) کلیک کن. با انجام این کار اگر در حین جستجو فایل مخربی پیدا شده باشد، حذف خواهد شد.
-
9کامپیوترت را ریبوت (راهاندازی مجدد) کن و وبسایت موردنظر را بررسی کن. اگر برنامههای تبلیغاتی، مانع بازشدن و مشاهدهی وبسایتهای خاصی شده باشند، حالا دیگر باید بتوانی وبسایت موردنظر را باز کنی.
تغییر تنظیمات DNS
-
1تنظیمات DNS را پاک کن. DNS (Domain Name System) (سیستم نام دامنه) سرویسی است که نام دامنهی یک وبسایت را به آدرس IP ترجمه میکند تا امکان اتصال به آن وبسایت فراهم شود. اگر فایل DNS محلی تو خراب شده باشد ممکن است نتوانی وبسایتهای خاصی را مشاهده کنی. با پاککردن DNS، تمام اطلاعات DNS محلی حذف و یک نسخهی سالم و جدید ایجاد میشود.[۵]
- در ویندوز - کلیدهای ⊞ Win+R را فشار بده و دستور cmd را برای بازکردن برنامهی Command Prompt (خط فرمان) وارد کن. سپس دستور ipconfig /flushdns را تایپ کن و کلید ↵ Enter (ورود) را فشار بده. با انجام این کار پیغامی مبنی بر پاکشدن حافظهی موقت و پنهان DNS دریافت خواهی کرد و پس از آن میتوانی برنامهی Command Prompt (خطفرمان) را ببندی.
- در مک - برنامهی ترمینال را از پوشهی Utilities (ابزارها) باز کن. برای ریستارتکردن سرویس DNS، دستور dscacheutil -flushcache را تایپ کن و کلید ⏎ Return (بازگشت) را فشار بده. سپس دستور sudo killall -HUP mDNSResponder وارد کن و کلید ⏎ Return (بازگشت) را فشار بده. با انجام این کار از تو خواسته میشود تا کلمهی عبور مدیر سیستم را وارد کنی.
-
2یک DNS جدید برای وصلشدن پیدا کن. معمولاً به DNS ارائهشده توسط شرکت تأمینکنندهی خدمات اینترنتی خودت متصل میشوی ولی گزینههای بسیاری نیز غیر از آن وجود دارد. حتی بعضی از این گزینهها ممکن است منجر به بازشدن سریعتر صفحات وب شوند. برای پیداکردن لیست بهروزشدهی ارائهدهندگان DNS رایگان، یک جستجوی اینترنتی با عنوان "free DNS list" انجام بده. معمولاً میتوانی مقایسهی سرعت DNS ها را نیز پیدا کنی.
- معمولاً دو نوع آدرس وجود دارد: اولیه و ثانویه که همزمان به هر دوی آنها نیاز است.
- یادت باشد که همهی DNS های عمومی اجازهی دسترسی به هر محتوایی را نمیدهند. پیشنهاد میشود که قبل از استفاده از یک DNS، آن را در گوگل جستجو و یا با استفاده از OpenDNS چگونگی دسترسی آن را بررسی کنی.
-
3به یک DNS جدید وصل شو. بعد از اینکه سرور موردنظرت را پیدا کردی باید کامپیوترت را به آن وصل کنی.
- در ویندوز - کلیدهای ⊞ Win+R را فشار بده و دستور ncpa.cpl را تایپ کن. با انجام این کار پنجرهی Network Connections (ارتباطهای شبکه) باز میشود. روی آداپتور شکبهی خودت راست کلیک کن و گزینهی "Properties" (تنظیمات) را انتخاب کن. در لیست نمایش دادهشده، "Internet Protocol Version 4" را انتخاب کن و دکمهی "Properties" (تنظیمات) را فشار بده. گزینهی "Use the following DNS server addresses" (از این آدرسهای DNS استفاده کن) را انتخاب و آدرس سرور DNS جدیدی که میخواهی از آن استفاده کنی را وارد کن.
- در مک - منوی اپل را باز کن و گزینهی "System Preferences" (تنظیمات سیستم) را انتخاب کن. روی گزینهی "Network" (شبکه) کلیک کن و سپس شبکهی فعال خودت را انتخاب کن. روی دکمهی "Advanced" (پیشرفته) کلیک کن و زبانهی "DNS" را انتخاب کن. آدرس سرورهایی که میخواهی به آنها وصل شوی را وارد کن.
منابع
- ↑ https://support.google.com/chrome/answer/6098869?hl=en#connection
- ↑ http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/why-cant-i-view-some-websites
- ↑ https://support.microsoft.com/en-us/kb/813444
- ↑ https://discussions.apple.com/thread/6609131?tstart=0
- ↑ http://www.technipages.com/cannot-connect-to-certain-web-sites