X
این مقاله توسط تیم آموزشدیدهی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کردهاند، بهطور مشارکتی نوشته شده است. تیم مدیریت محتوای ویکیهاو با دقت کار ویراستاران را زیر نظر دارد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مقالات طبق پژوهشهای معتبر صحیح هستند و استانداردهای بالای کیفی ما را دارند.
این مقاله ۲٬۰۲۰بار مشاهده شده است.
این ویکیهاو به تو یاد میدهد که چگونه مشکلات مرتبط با اتصال اینترنت و شبکهی خود را برطرف کنی. با وجود اینکه بعضی از مشکلات از طرف شرکت خدمات دهندهی اینترنتی (آیاسپی) میباشد، اما میتوانی برای حل بعضی از مشکلات جزئی و متوسطی که برای شبکهات پیش میآید یک سری کارها را انجام بدهی.
مراحل
روش 1
روش 1 از 2:
رفع مشکلات ساده
-
1رایانهات را ریاستارت کن. ممکن است این پیشنهاد بیهوده بهنظر برسد ولی بعضی وقتها ریاستارت کردن رایانه سادهترین راه برای حل بعضی از مشکلات پیش آمده است. یک ریاستارت ساده میتواند تنظیمات نادرستی را که ممکن است موجب اختلال در ارتباط شبکهی رایانه شده باشد پاک کند و اگر هم مشکل را برطرف نکند بهجز یک دقیقه وقت، چیزی از دست نمیدهی.
- ریاستارت کردن اغلب باعث میشود که کارت شبکهی غیرفعال شده دوباره فعال شود.
-
2مطمئن شو که کارت شبکهی وایرلس لپتاپ فعال است. بیشتر لپتاپها سویچ یا دکمهای برای خاموش و روشن کردن کارت شبکهی وایرلس دارند. اگر به طور تصادفی آن دکمه را فشار داده باشی، اتصال رایانه و شبکه قطع میشود. برای روشن یا فعال کردن کارت شبکهی وایرلس باید آن دکمه را دوباره فشار بدهی.
- برای فعال کردن کلید وای-فای روی صفحه کلید، ممکن است نیاز باشد همزمان کلید Fn را هم نگهداری.
- اگر از کامیپوتر رومیزی استفاده میکنی این مرحله لازم نیست.
-
3مودم اینترنت و روتر را ریاستارت کن. سادهترین راه برای این کار، قطع برق هر دو دستگاه است. چند ثانیه صبر کن و بعد دوباره آنها را به برق وصل کن. انجام این کار هم مثل ریاستارت کردن، می تواند ایرادهای سادهی مرتبط با اینترنت را برطرف کند.
-
4شبکهات را نرم افزاری ریست کن. انجام ریست نرم افزاری روی مودم و روتر باعث میشود حافظهی Cache (حافظهی پنهان و موقت) آنها پاک شده و تنظیماتشان بهرزورسانی شود.
- بسیاری از مودمها را هم میتوان با استفاده از این روش نرم افزاری ریست کرد.
- بعضی مواقع میتوانی با باز کردن صفحهی تنظیمات روتر و کلیک کردن روی Reset در بخش تنظیمات "Advanced" (پیشرفته) یا "Power" دستگاه را نرمافزاری ریست کنی.
-
5شبکهات را سخت افزاری ریست کن. با انجام ریست سخت افزاری تمام تنظیمات مودم و روتر پاک شده و مودم و روتر مجدداً با تنظیمات پیش فرض کارخانه راهاندازی میشوند (این تنظیمات نام شبکه و کلمهی عبور پیش فرض را نیز شامل میشود). برای انجام ریست سخت افزاری باید دکمهی "reset" پشت مودم را به مدت ۳۰ ثانیه فشار داده و نگهداری تا مودم دوباره راهاندازی شود. این مراحل را باید برای روتر هم انجام بدهی.
- در بسیاری از مودمها و روترها، دکمهی "reset" دکمهی فرورفتهای است که در پشت مودم یا روتر قرار دارد و برای فشار دادن آن باید از خودکار یا گیرهی کاغذ (یا وسیلهی نوکتیزی شبیه به آن) استفاده کنی.
-
6فاصلهات را با روتر کمتر کن. گاهی وقتها موبایل یا رایانه به علت فاصلهی زیاد از روتر نمیتوانند به آن وصل شوند. فاصلهات را با روتر کم کن و دوباره سعی کن به آن متصل شوی.
-
7مطمئن شو که ارتباط بین روتر و دستگاه مستقیم و بدون مانع است. اگر بین روتر و دستگاههایی که به آن وصل شدهاند موانعی مثل دیوار، مبلمان یا اجسام و وسایلی که مانع ارتباط قوی و مستقیم میشوند وجود داشته باشد، نمیتوانی ارتباط قوی و خوبی بین آنها داشته باشی.
- بهترین راه برای داشتن ارتباط اینترنتی قوی و مناسب، کم کردن موانع بین مودم یا روتر با دستگاههای متصل به آنهاست.
-
8از کابل اترنت استفاده کن. استفاده از کابل اترنت برای وصل کردن رایانه و سایر دستگاهها به مودم یا روتر باعث افزایش سرعت ارتباط اینترنتی شده و همچنین کمک میکند تا بفهمی آیا مشکل پیش آمده ناشی از تجهیزات است یا از اینترنت.
- اگر رایانهی تو با استفاده از کابل اترنت به اینترنت وصل میشود و به خوبی کار میکند، احتمالاً ایراد پیشآمده از سیستم دریافتکننده سیگنالهای وایرلس رایانه است.
- اگر رایانه با استفاده از اتصال مستقیم با مودم به اینترنت وصل میشود و به خوبی کار میکند، احتمالاً ایراد پیشآمده از روتر است.
- اگرعلیرغم برقرای ارتباط مستقیم با مودم نمیتوانی به اینترنت وصل شوی، احتمالاً یا مودم مشکل دارد و یا در سرویس اینترنت مشکلی وجود دارد. برای رفع مشکلات مربوط به مودم یا اشکالات کلی اینترنت، باید با پشتیبانی فنی شرکت تامین کننده خدمات اینترنتی خودت تماس بگیری.
روش 2
روش 2 از 2:
رفع مشکلات پیشرفته
-
1حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) رایانهات را پاک کن. حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) آدرس وبسایتهایی را که قبلاً باز کردهای ذخیره میکند تا دفعههای بعد که به آنها مراجعه میکنی، سریعتر بارگذاری شوند. اگر آدرس وبسایت عوض شود ولی حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) بروزرسانی نشده باشد، باعث بروز مشکل شود.
- پاک کردن حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) میتواند مشکل بازنشدن وبسایتها را حل کند، بهخصوص در حالتی که آن وبسایت در یک مرورگر باز میشود ولی در مرورگر دیگر باز نمیشود.
- برای پاک کردن حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) در موبایل یا تبلت، میتوانی به سادگی آنها را ریاستارت کنی.
-
2حافظهی Cashe (حافظهی پنهان و موقت) مرورگر وب را پاک کن. حافظهی Cashe (حافظهی پنهان و موقت) مرورگرهای وب نیز مانند حافظهی DNS Cache (حافظهی پنهان و موقت DNS) باعث میشود وبسایتهایی که قبلاً باز کردهای، سریعتر بارگذاری شوند. ولی اگر پایگاه دادهی حافظهی Cashe که این آدرسها را ذخیره میکند بهروزرسانی نشده باشد ممکن است باعث ایجاد مشکل شود.
- برای بهروز نگهداشتن پایگاه دادهی Cache رایانه باید ماهی یک بار حافظهی Cashe (حافظهی پنهان و موقت) مرورگر وب را پاک کنی.
-
3برنامه یا وبسایت دیگری را امتحان کن. همیشه این امکان وجود دارد که وبسایت خراب یا خارج از دسترس باشد و یا برنامهای که از آن استفاده میکنی در بخش ارتباطی با سرور آنلاین دچار مشکل باشد. برنامه یا وبسایت آنلاین دیگری را امتحان کن تا ببینی آیا میتوانی ارتباط برقرار کنی یا نه.
- در صورت امکان اتصالت را با مرورگر دیگری امتحان کن. به عنوان مثال، ممکن است با مرورگر Chrom مشکل داشته باشی در حالی که مرورگر Firefox به درستی کار کند.
-
4مشکل اتصال رایانهات را برطرف کن. ممکن است مشکل نرمافزاری رایانه باعث ایجاد اشکال در اتصال به شبکه شده باشد. رایانههای ویندوز و مک دارای نرمافزار عیبیاب داخلی هستند که میتوانی از آن برای برطرف کردن مشکل پیشآمده استفاده کنی:[۱]
- در ویندوز - کلیدهای ترکیبی ⊞ Win+R را فشار بده و در پنجرهی نمایش داده شده، عبارت ncpa.cpl را تایپ کن، سپس روی OK کلیک کن و در پنجرهی باز شده روی آیکون کارت شبکهی خودت راست کلیک کن، بعد روی Diagnose (تشخیص مشکل) کلیک کن و دستورالعملهای نمایش داده شده را انجام بده.
- در مک - روی منوی اپل کلیک کن > روی System Preferences... (تنظیمات سیستم) کلیک کن > روی Network (شبکه) کلیک کن > روی Assist Me... (به من کمک کن) کلیک کن > روی Diagnostics (عیبیابی) کلیک کن > و دستورالعملهای نمایش داده شده را انجام بده.
-
5سیگنالهای وای-فای را تقویت کن. اگر مشکلی که با آن مواجه شدهای مربوط به سیگنال است به این معنی است که موانع موجود و فاصله، دلیل اصلی به وجود آمدن مشکل هستند. برای افزایش برد شبکه (افزایش قدرت سیگنالها) و کم کردن موانع موجود، راهحلهای زیادی هست که میتوانی از آنها استفاده کنی:
- برای افزایش برد ارتباطی، یک روتر دیگر اضافه کن.
- قدرت دریافت سیگنالهای وای-فای رایانه را افزایش بده.
- آنتن هدایت کنندهی وای-فای رایانه را تقویت کن.
-
6وجود ویروس و بدافزار را بررسی کن. ممکن است ویروسها و سایر برنامههای مخرب در رایانه مانع از اتصال به اینترنت شوند. با استفاده از نرمافزارهای آنتیویروس میتوانی از رایانهات در برابر آنها محافظت کرده و عملکرد آنها را محدود کنی.
-
7با شرکت تامین کننده خدمات اینترنتی تماس بگیر. اگر تمام موارد بالا را انجام دادی و نتیجهای نگرفتی، تنها و بهترین گزینهی باقی مانده تماس با شرکت تامین کننده خدمات اینترنت است. برای آنها کامل و دقیق توضیح بده که چه مشکلی برایت پیشآمده و بخواه تا برای بررسی مشکل یک کارشناس بفرستند.
- یادت باشد تا حد ممکن مودب و آرام باشی و ناراحتی خودت را سر آنها خالی نکنی.
نکات
- بعضی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی، درصورتیکه مودم یا روتر خود را از آنها اجاره کرده باشی، عیبیابی و رفع ایرادات و مشکلات شبکه را به صورت رایگان انجام میدهند.
هشدارها
- Reset (تنظیمات مجدد) شبکه باید آخرین اقدامی باشد که انجام میدهی. باوجوداینکه این کار ممکن است بسیاری از مشکلات پیش آمده را برطرف کند ولی انجام تنظیمات و برقراری ارتباط دوباره بین اجزاء مختلف شبکه کار راحتی نیست.
در مورد ویکیهاو
به زبانهای دیگر
English:Fix Your Internet Connection
Español:arreglar tu conexión a internet
Русский:восстановить интернет связь
Français:réparer sa connexion Internet
Bahasa Indonesia:Memperbaiki Koneksi Internet
العربية:إصلاح مشاكل الاتصال بالإنترنت
Nederlands:Je internetverbinding repareren
Tiếng Việt:Khắc phục lỗi kết nối Internet
中文:修复互联网连接
日本語:ネットワーク接続を修復する
از این صفحه ۲٬۰۲۰بار بازدید شدهاست.