گردوغبار، ذرات غذا و آلودگی‌های دیگر به‌راحتی روی صفحه ‌نمایش لپ ‌تاپ جمع می‌شوند و باعث می‌شوند صفحه‌ نمایش بعد از مدتی تمیز و خوشایند به نظر نرسد. ازآنجایی‌که سطح LCD می‌تواند به‌راحتی آسیب ببیند، مهم است که هنگام تمیز کردن لپ تاپ از محصولاتی استفاده کنی که به صفحه‌ نمایش آسیب نمی‌رسانند. اگر نمی‌خواهی محلول تمیز کننده‌ی مخصوص بخری، می‌توانی از پارچه میکروفایبر و محلول آب و سرکه برای تمیز کردن صفحه نمایش استفاده کنی.

روش 1
روش 1 از 3:

تمیز‌ کردن صفحه‌ نمایش با دستمال میکروفایبر

  1. 1
    کامپیوتر را خاموش کن و آداپتور برق و باتری را خارج کن. تمیزکردن صفحه نمایش وقتی‌ روشن است، می‌تواند باعث آسیب دائمی شود، بنابراین احتیاط کن و کامپیوتر را کاملاً خاموش کن. کامپیوتر را در حالت Sleep (استراحت) قرار نده بلکه خاموش کن. [۱]
  2. 2
    یک دستمال میکروفایبر تهیه کن. این دستمال‌ها از پارچه‌ی بدون پرز ساخته شده‌اند و بسیار نرم هستند. اگر از دستمال آشپزخانه، تی‌شرت یا پارچه‌های مختلف دیگری استفاده کنی، ممکن است صفحه‌ کثیف‌تر شود یا روی آن خط و خش بیفتد.
    • از محصولات کاغذی برای انجام این کار استفاده نکن. هرگز از دستمال سفره، دستمال حوله‌ای کاغذی، دستمال توالت یا محصولات کاغذی دیگر استفاده نکن زیرا زبر هستند و به صفحه آسیب می‌زنند.
    • دستمال‌های میکروفایبر برای تمیزکردن انواع صفحه نمایش و لنز‌ مناسب هستند.
  3. 3
    صفحه را به‌آرامی با دستمال پاک کن. با یک بار کشیدن دستمال روی صفحه،‌ گردوغبار و ذرات روی آن از بین می‌روند. صفحه را به‌آرامی و بدون واردکردن فشار زیاد تمیز کن زیرا فشار زیاد می‌تواند به آن آسیب برساند. [۲]
    • برای پاک‌کردن بعضی از لکه‌های سخت می‌توانی صفحه را با حرکات دایره‌ای به‌آرامی تمیز کنی.
    • هرگز صفحه را مالش نده زیرا ممکن است باعث سوختن پیکسل‌های صفحه شود.
  4. 4
    قاب لپ‌تاپ را با یک محلول تمیز‌کننده‌ی ملایم تمیز کن. اگر قاب دور صفحه نمایش کثیف است، می‌توانی آن را با یک محلول تمیزکننده‌ی خانگی و دستمال کاغذی تمیز کنی؛ فقط مراقب باش دستمال با صفحه تماس پیدا نکند.
روش 2
روش 2 از 3:

با استفاده از محلول تمیز‌ کننده

  1. 1
    کامپیوتر را خاموش کن و آداپتور برق و باتری را خارج کن. ازآنجایی‌که باید در این روش از محلول مایع برای تمیزکردن صفحه نمایش استفاده کنی، خیلی مهم است که حتماً کامپیوتر را خاموش کنی و آداپتور را از برق بکشی. [۳]
  2. 2
    یک محلول تمیزکننده ملایم درست کن. آب‌مقطر ساده برای انجام این کار ایده‌آل است زیرا فاقد ترکیبات شیمیایی است و به صفحه آسیب نمی‌زند. اگر به پاک‌کننده‌ی قوی‌تری نیاز داری، ترکیب ۵۰/۵۰ سرکه‌سفید و آب‌مقطر می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. [۴]
    • اطمینان پیدا کن سرکه‌ای که استفاده می‌کنی سفید است و سرکه‌سیب یا هر نوع سرکه دیگری نیست.
    • آب‌مقطر از آب لوله‌کشی بهتر است زیرا حاوی مواد شیمیایی نیست.
    • تولیدکنندگان، استفاده از پاک‌کننده‌های حاوی الکل، آمونیاک یا هرگونه حلال قوی دیگر را برای تمیزکردن صفحه‌های LCD‌ توصیه نمی‌کنند. [۵]
  3. 3
    محلول را در یک بطری کوچک اسپری بریز. این نوع بطری طوری ساخته شده است که می‌توانی مایع را، مثل بطری عطر، با فشاردادن از بالا اسپری کنی. مقداری از محلول را داخل بطری اسپری بریز و درب آن را ببند.از این روش برای اسپری‌کردن مستقیم روی صفحه استفاده نکن.
  4. 4
    مقدار کمی از محلول را روی دستمال میکروفایبر اسپری کن. دستمال‌های آنتی استاتیک یا آنتی فایبر بهترین گزینه‌ برای انجام این کار هستند. یادت باشد به‌هیچ‌وجه از دستمال معمولی استفاده نکنی زیرا ممکن است صفحه را خراش بدهد. دستمال را خیس نکن؛ فقط باید آن را کمی مرطوب کنی و به همین علت بهتر است از بطری اسپری برای مرطوب‌کردن دستمال استفاده کنی.
    • اگر دستمال خیس باشد ممکن است هنگام تمیز کردن محلول از آن چکه کند و پشت قاب نفوذ کند و برای همیشه به صفحه آسیب برساند.
    • سعی کن محلول را روی گوشه‌ی دستمال اسپری کنی تا دستمال بیش از حد خیس نشود.
  5. 5
    پارچه را با حرکات دایره‌ای روی صفحه بکش. حرکت دایره‌ای سریع معمولاً لکه‌های خطی را از بین می‌برد. هنگام انجام این کار فشار ملایم و یکنواختی به پارچه وارد کن. فشار باید به اندازه‌ای باشد که پارچه با صفحه تماس داشته باشد. مراقب باش انگشتانت را روی پارچه یا صفحه فشارندهی زیرا فشار بیش از حد می‌تواند به ماتریس LCD آسیب برساند و صفحه را غیر‌قابل‌استفاده کند.
    • هنگام تمیزکردن، صفحه را از بالا یا پایین نگه دار تا آن را با انگشتانت دوباره کثیف نکنی.
    • برای از بین بردن همه‌ی لکه‌ها، ممکن است مجبور شوی چند بار دستمال را روی صفحه بکشی. بسته به اینکه دستمال را چند بار روی صفحه می‌کشی، شاید لازم باشد آن را دوباره مرطوب کنی.
روش 3
روش 3 از 3:

دانستن کارهایی که نباید انجام داد

  1. 1
    هرگز صفحه را به‌صورت مستقیم خیس نکن. هرگز، تحت هیچ شرایطی، آب را مستقیماً روی صفحه اسپری نکن. [۶] این کار احتمال واردشدن آب داخل دستگاه را افزایش می‌دهد و در نتیجه احتمال خراب‌شدن دستگاه بالا می‌رود. فقط در صورت استفاده از دستمال نرم از آب استفاده کن.
    • پارچه را داخل آب خیس نکن. در صورت استفاده از پارچه‌ی خیس، به‌احتمال زیاد آب وارد دستگاه می‌شود و می‌تواند به کامپیوتر آسیب جدی وارد کند. اگر دستمال به‌طور تصادفی زیاد خیس شد، آن را بیرون پهن کن تا آب اضافی خشک شود و دستمال کمی مرطوب بماند.
  2. 2
    از مواد شوینده‌ی معمولی برای تمیزکردن صفحه نمایش استفاده نکن. تنها شوینده‌ای که برای صفحه نمایش ایمن است، مخلوط آب سبک و سرکه یا محلول‌های پاک‌کننده‌ی مخصوص صفحه‌های LCD است که در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند. از مواد زیر برای تمیز کردن صفحه نمایش استفاده نکن:
    • شیشه‌ پاک‌کن
    • تمیزکننده‌های چندمنظوره
    • مایع ظرفشویی یا هر نوع صابون دیگر
  3. 3
    هرگز صفحه را مالش نده. اگر بیش از حد فشار وارد کنی، ممکن است به لپ‌تاپ آسیب جدی و دائمی وارد شود. هنگام تمیز کردن صفحه، از حرکات دایره ای آرام استفاده کن. به‌جز پارچه‌ی خیلی نرم از وسایل دیگری مثل برس یا چیز دیگری برای تمیز کردن صفحه استفاده نکن.

نکات

  • اگر از محلول زیادی استفاده کرده‌ای و محلول روی صفحه نمایش چکه می کند یا سطح صفحه خیلی مرطوب است، آن را با یک دستمال نرم پاک کن و محلول کمتری بزن.
  • اگر نمی‌خواهی لکه‌ی رسوب مواد معدنی روی صفحه باقی بماند از آب لوله‌کشی شیر استفاده نکن.
  • دستمال کاغذی، دستمال سفره یا محصولات کاغذی دیگر، تکه‌های کاغذی روی صفحه نمایش باقی می‌گذارند. بهتر است از این محصولات استفاده نکنی زیرا ممکن است حاوی الیاف چوب باشند و می‌توانند روی سطوح شفاف خراش ایجاد کنند.
  • دستمال‌های میکروفایبر را با صابون و نرم‌کننده‌ی لباس یا همراه لباس‌های دیگر داخل ماشین لباس‌شوئی نینداز. اگر کف صابون، مو یا پرز وارد پارچه شود، عملاً آن را بلااستفاده خواهد کرد.
  • اگر مطمئن نیستی، ابتدا روی قسمت کوچکی از صفحه آزمایش کن.
  • برای تمیز‌کردن قسمت‌هایی از صفحه که قابل‌دسترس نیست، محلول تمیزکننده را روی یک سواپ پنبه بمال.
  • اگر می‌خواهی از شیشه‌پاک‌کن عینک استفاده کنی، پشت آن را بررسی کن و ببین حاوی "ایزوپروپانول" است یا خیر. اگر شیشه‌پاک‌کن حاوی ایزوپروپانول است از آن برای تمیزکردن LCD‌ استفاده نکن.
  • اگر دستمال میکروفایبر نداری، از جوراب تمیز (ترجیحاً سفید) استفاده کن.
  • صفحه را تمیز کن، بگذار کمی بماند و بعد دوباره تمیز کن. هنگام تمیزکردن لکه‌های سرسخت صبور باش.
  • اگر عکاس هستی، می‌توانی به‌جای دستمال نخی نرم، از دستمال‌های تمیزکننده‌ی لنز بدون پرز استفاده کنی.

هشدارها

  • دستمال‌های یک‌بارمصرف تمیزکننده‌ی LCD مرطوب/خشک که در فروشگاه‌ها موجود هستند، علاوه بر مشکلات بالا یک مشکل دیگر را نیزحل می‌کنند. دستمال مرطوب به مقدار مناسبی از محلول تمیزکننده آغشته شده است بنابراین امکان چکه‌کردن محلول روی صفحه یا خیس‌شدن بیش از حد صفحه وجود ندارد. دستمال‌های موجود در کیت بدون پرز هستند و اگر طبق دستورالعمل گفته‌شده استفاده شوند، پرز باقی نمی‌گذارند.
  • قبل از تمیزکردن لپ‌تاپ، آن را خاموش کن، پریز آن را از برق بکش و باتری آن را خارج کن زیرا در غیر اینصورت احتمال دارد پیکسل‌های صفحه LCD‌ آسیب ببینند.

چیزهایی که نیاز داری

  • آب‌مقطر
  • دستمال نخی نرم (دستمال میکروفایبر بهتر است)
  • سرکه‌سفید
  • بطری اسپری

مقالات مرتبط ویکی‌هاو

با استفاده از عکس به‌راحتی شخصی را جستجو و پیدا کنیمبا استفاده از عکس به‌راحتی شخصی را جستجو و پیدا کنیم
در HTML یک فاصله ایجاد کنیم
اندازه‌ی یک فایل JPEG را تغییر بدهیمچگونه اندازه‌ی یک فایل JPEG را تغییر بدهیم
پروفایل اسنپ‌چت را ببینیمپروفایل اسنپ‌چت را ببینیم
در Command Prompt پوشه‌ی فعال را تغییر دهیمدر Command Prompt پوشه‌ی فعال را تغییر دهیم
افراد را وادار کنیم به پیام ما جواب دهندافراد را وادار کنیم به پیام ما جواب دهند
از اینستاگرام موزیک دانلود کنیمدانلود آهنگ از اینستاگرام
به فایل‌های PDF عکس اضافه کنیمبه فایل‌های PDF عکس اضافه کنیم
به صورت خصوصی تماس بگیریمبه صورت خصوصی تماس بگیریم
در فایل‌های PDF تایپ کنیمدر فایل‌های PDF تایپ کنیم
همه‌ی توییت‌ها را یک‌باره حذف کنیمهمه‌ی توییت‌ها را یک‌باره حذف کنیم
از اینستاگرام خارج شویماز اینستاگرام خارج شویم
صدای گوشی آیفون را زیاد کنیمصدای گوشی آیفون را زیاد کنیم
به حساب واتس‌اپ افراد وارد شویمبه حساب واتس‌اپ افراد وارد شویم

در مورد ویکی‌هاو

کادر فنی ویکی‌هاو
به‌طور مشارکتی نوشته شده با همکاری:
نویسنده‌ی عضو ویکی‌هاو
این مقاله توسط تیم آموزش‌دیده‌ی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کرده‌اند، به‌طور مشارکتی نوشته شده است. تیم مدیریت محتوای ویکی‌هاو با دقت کار ویراستاران را زیر نظر دارد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مقالات طبق پژوهش‌های معتبر صحیح هستند و استانداردهای بالای کیفی ما را دارند. این مقاله ۱٬۲۰۲بار مشاهده شده است.
به زبان‌های دیگر
از این صفحه ۱٬۲۰۲بار بازدید شده‌است.

آیا این مقاله کمکتان کرد؟