گرفتگی یا قطع کامل صدا به‌خاطر وضعیتی است که به آن التهاب حنجره یا لارنژیت می‌گویند. لارنژیت دلایل زیادی دارد، بنابراین اگر عمداً قصد دارید صدای خود را از دست بدهید، راه‌های بالقوه‌ی زیادی دارید. با این حال، مواظب باشید، این کار معمولاً با درد یا تحریک زیادی همراه است. برای شروع مرحله‌ی ۱ را ببینید.

روش 1
روش 1 از 2:

روش‌های پیشنهادی

  1. 1
    حرف بزنید، حرف بزنید، حرف بزنید. ساده‌ترین راه برای از دست دادن صدا، استفاده‌ی بیش از حد از تارهای صوتی است تا حدی که دیگر از کار بیفتند. فعالیت‌های صوتی مانند صحبت کردن، فریاد زدن، آواز خواندن و غیره باعث می‌شوند تارهای صوتی حنجره مرتعش شوند. با به کارگیری بیش از حد، این تارها ملتهب می‌شوند و قابلیت شما را در انجام این‌گونه کارها محدود می‌کنند. سعی کنید مدام با بلندترین صدایی که بسته به محیط اطراف امکان دارد، صحبت کنید. با تکرار این کار، صدای شما در نهایت تحلیل می‌رود. هرچه بیشتر صحبت کنید، بهتر است!
    • اگر به دنبال فرصتی هستید که با صدای بلند و به مدت طولانی حرف بزنید، در کلاس دکلمه و سخنوری ثبت‌نام کنید یا راحت‌تر از آن، در یک کافی‌شاپ یا رستوران شلوغ به گفت‌وگو بنشینید.
  2. 2
    آواز. آواز خواندن تارهای صوتی را به‌شدت به حرکت وامی‌دارد. آواز خواندن با صدای بلند یا با صوت خیلی زیر یا خیلی بم، بسیار بیشتر تارهای صوتی را تحریک می‌کند. اگر خواننده‌ی آموزش‌دیده یا باتجربه‌ای نباشید، عواقب این کار شدیدتر می‌شود. بنابراین، یک روش مطمئن برای از بین بردن صدا، آواز خواندن با صدای خیلی بلند و با صوتی است که برای شما دشوار باشد.
    • مسلماً، نیاز به گفتن نیست که قبل از آواز خواندن نباید صدای خود را به اصطلاح گرم کنید.
    • اگر خجالت می‌کشید که با صدای بلند آواز بخوانید، سعی کنید این کار را در اتومبیل خودتان در حالی که درها و پنجره‌ها بسته‌اند انجام دهید. رانندگان دیگر خیال می‌کنند که شما دارید با رادیو هم‌خوانی می‌کنید.
  3. 3
    سرفه. اگرچه سرفه کردن موقع سرماخوردگی و گرفتگی صدای پس از آن چیز معمولی است، اما لازم نیست حتما سرما بخورید تا سرفه کنید. سرفه‌های تکراری به هر شکل باشد، باعث تحریک حنجره و در نهایت التهاب ‌آن شده و می‌تواند منجر به گرفتگی یا از دست دادن صدا شود. برای نتیجه‌ی بهتر سعی کنید سرفه را با یکی دو روش دیگر که در این مقاله توصیه شده، هم‌زمان امتحان کنید.
    • سرفه‌ی بیش از حد و طولانی‌مدت هم مانند داد زدن و آواز خواندن، می‌تواند باعث درد و آسیب دائم به گلو شود.
  4. 4
    دهان خود را باز نگه دارید. همان طور که در بالا گفته شد، گلوی خشک بسیار آسیب‌پذیر است. برای سرعت بخشیدن به روند از دست دادن صدا، دهان خود را در طول روز باز نگه دارید تا دهان و گلوی‌تان خشک شود. این کار، به‌خصوص اگر در آب‌وهوای خشک زندگی می‌کنید، بسیار مؤثر خواهد بود.
    • اگر نگران این هستید که با دهان باز و فک آویزان قیافه‌ی بدی داشته باشید، می‌توانید موقع خواب دهان خود را باز بگذارید تا کسی شما را نبیند.
  5. 5
    آب نخورید. اگر قصد دارید صدای‌تان را از دست بدهید، تارهای صوتی نرم و روان دشمن شما هستند. معمولاً افرادی که به‌خاطر حرفه‌ی‌ خود زیاد حرف می‌زنند یا آواز می‌خوانند، همیشه یک لیوان آب دم دست‌شان دارند تا از تارهای صوتی خود محافظت کنند. اگر می‌خواهید صدای‌تان را از دست بدهید، برعکس آن عمل کنید! تارهای صوتی خسته‌ی خود را با خوردن یک جرعه آب بعد از حرف زدن، داد زدن و آواز خواندن نرم نکنید.
    • در این مورد منطقی عمل کنید و از نوشیدن آب و مایعات به حدی خودداری نکنید که بدن‌تان دچار کمبود آب شود.
    • اگر به دنبال یک نوشیدنی جایگزین آب هستید که گلوی شما را بیشتر از بین ببرد، نوشیدنی‌های اسیدی یا لبنی را امتحان کنید (برای اطلاعات بیشتر به مورد زیر مراجعه کنید).
  6. 6
    غذاهای اسیدی یا لبنیات مصرف کنید. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها، به‌خصوص مواد غذایی ترش (لیمو، سرکه و غیره) و همچنین لبنیات در بیشتر افراد باعث ایجاد خلط گلو می‌شود. اگرچه خلط به‌تنهایی تارهای صوتی را تحریک نمی‌کند، اما باعث سرفه می‌گردد. بنابراین، اگر می‌خواهید صدای‌تان را از دست بدهید، این نوع غذاها و نوشیدنی‌ها را به‌همراه یکی دیگر از روش‌های این مقاله امتحان کنید.
  7. 7
    آب خیلی سرد بنوشید. در بعضی افراد، نوشیدنی‌های خیلی سرد هم مانند لبنیات و غذاهای اسیدی ایجاد خلط می‌کند. یک لیوان آب یخ را امتحان کنید و تأثیر آن را روی گلوی‌تان ببینید. اگر دیدید که بعد از یک نوشیدنی سرد مقدار زیادی خلط در گلوی‌تان جمع می‌شود، می‌توانید از این روش هم برای تحریک سرفه استفاده کنید.
روش 2
روش 2 از 2:

روش‌هایی که زیاد توصیه نمی‌شود

  1. 1
    داد بزنید. هرچه تارهای صوتی خود را سخت‌تر به کاربگیرید، سریع‌تر باعث فرسایش‌شان می‌شوید. داد زدن و جیغ زدن خیلی بیشتر از صحبت کردن معمولی به تارهای صوتی شما فشار می‌‌آورد و ظرف چند ثانیه منجر به گرفتن یا قطع صدا می‌شود. برای کسب بهترین نتیجه، سعی کنید تا جایی که می‌توانید بلند داد بزنید. اما فراموش نکنید که به این شدت داد زدن می‌تواند گلودرد شدیدی به دنبال داشته و حتی منجر به آسیب طولانی‌مدت شود.
    • اگر نگران هستید که با داد زدن دیگران را اذیت کنید، سعی کنید در مراسمی مثل مسابقات ورزشی یا کنسرت‌های موسیقی که معمولاً همه برای تشویق داد می‌زنند شرکت کنید.
  2. 2
    خودتان را سرما بدهید. اغلب اوقات، گرفتگی صدا بعد از سرماخوردگی اتفاق می‌افتد. اگر واقعاً مصمم هستید که صدای‌تان بگیرد، فکر کنید چطور خود را در شرایطی که احتمال سرماخوردگی زیاد است قرار دهید. مثلاً می‌توانید دوروبَر دوستانی که سرماخوردگی دارند بپلکید یا کمتر از معمول بخوابید. مسلماً، سرماخوردگی عمدی می‌تواند منجر به عوارض ناخوشایند و ناخواسته‌ای مثل تب، تهوع، درد و ضعف عمومی شود، بنابراین بهتر است از ویروس‌های سرماخوردگی حذر کنید، مگر اینکه در مورد از دست دادن صدای‌تان خیلی مصمم باشید.
    • احتمالاً نیازی به گفتن ندارد، اما برای تأکید بیشتر باید یادآوری کنیم که "مریض کردن خود از روی عمد هرگز فکر خوبی نیست." از عقل سلیم پیروی کنید.
  3. 3
    حساسیت خود را تشدید کنید. حساسیت‌ها در شرایط خاص باعث تحریک گلو و گرفتگی صدا می‌شوند. [۱] اگر سابقه‌ی حساسیت خفیف دارید و در گذشته به‌خاطر حساسیت گلودرد می‌گرفتید، می‌توانید خودتان را در معرض مواد حساسیت‌زا قرار دهید تا در از دست دادن صدا کمک‌تان کند. مثلاً، اگر حساسیت فصلی به گرده‌ی گیاهان دارید، می‌توانید علاوه بر استفاده از یکی از روش‌های فوق، در پارک پیاده‌روی کرده و گل‌ها را بو کنید.
    • اگر حساسیت‌تان خیلی شدید است، فقط برای اینکه صدای‌تان بگیرد، با تحریک واکنش آلرژیک، خودتان را به خطر نیندازید. حملات شدید ناشی از حساسیت، می‌تواند کشنده باشد.
  4. 4
    به صدای خود فرصت استراحت ندهید. با گذشت زمان، بدن به‌خودی‌خود نسبت به تحریک گلو مقاوم‌تر شده و آن را سریع‌تر ترمیم می‌کند. اگر می‌خواهید صدای‌تان را از دست بدهید، اجازه ندهید این اتفاق بیفتد! هرچه حنجره‌تان کمتر استراحت کند، سریع‌تر صدای‌تان را از دست می‌دهید. تا می‌توانید از حنجره‌‌تان کار بکشید!
    • با این وجود فراموش نکنید با این کار صدای خود را در معرض خطر قرار می‌دهید. فرسودن صدا (به‌خصوص به‌دفعات و به مدت طولانی) می‌تواند باعث صدمات دائمی به تارهای صوتی شود. برای مثال، بسیاری از خوانندگانی که زمانی هنرمندان قابلی بودند، بعد از چند سال خستگی مداوم تارهای صوتی، کیفیت صدای خود را از دست می‌دهند.

نکات

  • اگر می‌خواهید با داد زدن صدای خود را از دست بدهید، بالشی را جلوی دهان خود بگیرید تا همسایگان‌تان را اذیت نکنید.
  • اگر نمی‌خواهید به طور دائم به تارهای صوتی خود صدمه بزنید، هر بار بیشتر از ۳۰ ثانیه داد نزنید.
  • به‌جای اینکه واقعاً صدای‌تان را از دست بدهید، می‌توانید یاد بگیرید که چطور وانمود کنید صدای‌تان را از دست داده‌اید.

هشدارها

  • چیز دیگری که در تلاش برای گرفتگی صدا بهتر است سراغش نروید، رفلاکس اسید یا ترش کردن است، حالتی آزاردهنده که با ریختن اسید معده به گلو و تحریک آن همراه است. گرچه رفلاکس اسید آن‌قدر ناخوشایند است که بعید به نظر می‌رسد کسی برای گرفتگی صدا این کار را امتحان کند، باید یادآور شویم که رفلاکس‌های مکرر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مری را زیادتر کند. [۲]
  • برخی عوامل گرفتگی صدا می‌توانند برای سلامتی شما بسیار مضر باشند، بنابراین حتی اگر بی‌نهایت برای گرفتگی صدا مصمم باشید، ممکن است ‌نخواهید آن‌ها را امتحان کنید. به عنوان مثال، سیگار کشیدن می‌تواند باعث از بین رفتن صدا شود، اما اصلاً ایده‌ی خوبی نیست. مصرف دخانیات با بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی، سکته، از بین رفتن بافت ریه یا آمفیزم و موارد دیگر همراه است. [۳]

در مورد ویکی‌هاو

Patrick Muñoz
به‌طور مشارکتی نوشته شده با همکاری:
مربی صدا و سخنرانی
این مقاله با همکاری Patrick Muñoz به‌طور مشارکتی نوشته شده. پاتریک یک مربی شناخته‌شده‌ی بین‌المللی صدا و سخنرانی است که تمرکز خود را روی سخنرانی عمومی، قدرت صدا، گویش و لهجه، کاهش لهجه، صدا‌گذاری، رفتار و گفتار‌درمانی ‌گذاشته است. او با بازیگران و خواننده‌هایی مثل پنه لوپه کروز، اوا لانگوریا و روزلین سانچز همکاری کرده است. او توسط BACKSTAGE به‌عنوان مربی منتخب صدا و گویش لوس‌آنجلس انتخاب شده است. پاتریک همچنین به‌عنوان مربی صدا و گفتار برای کمپانی دیزنی وTurner Classic Movies فعالیت کرده است و همچنین عضو انجمن مربیان صدا و سخنرانی نیز است. این مقاله ۱۱٬۱۹۱بار مشاهده شده است.
رده‌ها: هنر و سرگرمی
از این صفحه ۱۱٬۱۹۱بار بازدید شده‌است.

آیا این مقاله کمکتان کرد؟