این مقاله با همکاری Luigi Oppido بهطور مشارکتی نوشته شده. لوئیجی اوپیدو، صاحب و گردانندهی مجموعهی Pleasure Point Computersدر شهر سانتا کروز ایالت کالیفرنیا است. لوئیجی در زمینههای تعمیرات عمومی کامپیوتر، بازیابی اطلاعات، حذف ویروسها و ارتقا سیستمها بیش از 25 سال تجربه دارد.
این مقاله ۲۳٬۵۶۹بار مشاهده شده است.
این ویکیهاو به تو یاد میدهد که چگونه دو روتر را به هم وصل کنی. با اتصال روترها به یکدیگر میتوانی هم محدودهی پوشش و هم حداکثر تعداد اتصالهای اینترنتی خودت را افزایش بدهی. اگرچه سادهترین راه اتصال دو روتر از طریق کابل اترنت است، اما اتصال بیسیم یک روتر به روتر اصلی هم امکانپذیر است.
مراحل
با استفاده از کابل اترنت
-
1روتر اصلی را مشخص کن. روتر اصلی همان روتری است که همیشه باید مستقیماً به مودم و پریز برق وصل باشد. عموماً روتری که جدیدتر است و امکانات بیشتری دارد، بهعنوان روتر اصلی انتخاب میشود.
- اگر هر دو روتر مشابه هم هستند، مهم نیست که کدامیک را انتخاب کنی.
-
2روتر دوم را مشخص کن. روتر دوم روتری است که شبکهی اصلی را گسترش میدهد. معمولاً روتری که قدیمیتر است بهعنوان روتر دوم درنظر گرفته میشود.
- اگر یک شبکهی LAN به WAN ایجاد میکنی، این روتر شبکهی ثانویه را کنترل خواهد کرد (توضیحات در ادامه).
-
3هر دو روتر را در کنار کامپیوترت قرار بده. بهتر است هنگام تنظیمات اولیه، روترها را نزدیک کامپیوترت قرار بدهی تا بتوانی راحت به آنها دسترسی داشته باشی. بعداً میتوانی آنها را در مکان دائمیشان قرار بدهی.
-
4بین ارتباط LAN به LAN یا LAN به WAN یکی را انتخاب کن. با وجود اینکه میتوانی برای هردوی این ارتباطها از کابل اترنت استفاده کنی، هرکدام از آنها کاربرد نسبتاً متفاوتی دارند:
- ارتباط LAN به LAN – برای افزودن روتر دوم محدودهی پوشش وایفای را افزایش میدهد. همچنین از ارتباط LAN به LAN میتوانی برای به اشتراک گذاشتن فایل بین کامپیوترهای متصل به شبکه، گوشیهای هوشمند و غیره استفاده کنی.
- ارتباط LAN به WAN - یک شبکهی ثانویه در داخل شبکهی اصلی ایجاد میکند و امکان میدهد تا روی هر کامپیوتر، گوشی موبایل یا دستگاه دیگری که به شبکه متصل است، محدودیتهایی را اعمال کنی. از ارتباط LAN به WAN نمیتوانی برای اشتراکگذاری فایل استفاده کنی.
-
5تنظیمات اولیهی روتر را انجام بده. روتر اصلی را بهوسیلهی کابل اترنت به مودم وصل کن و سپس با یک کابل اترنت دیگر کامپیوترت را به روتر متصل کن.
- اگر از مک استفاده میکنی، احتمالاً روی کامپیوترت پورت اترنت نداری. میتوانی برای حل این مشکل یک مبدل اترنت به USB-C (که معمولاً آن را به اسم "Thunderbolt 3" نیز میشناسند) تهیه بکنی.
- در کامپیوترهای ویندوز که پورت اترنت ندارند میتوانی از مبدل اترنت به USB استفاده کنی.
-
6روتر را کانفیگ (پیکرهبندی) کن. ازآنجاییکه قرار است این روتر ارتباط با اینترنت را مدیریت کند، آن را طوری تنظیم کن که انگار فقط همان یک روتر را داری.
- در بیشتر روترها میتوانی با وارد کردن آدرس IP روتر در مرورگر وب به روتر دسترسی پیدا کنی.
- هر مدل روتر تنظیمات خاص خود را دارد. اگر در ادامهی این روش، تنظیمات یا بخش خاصی از تنظیمات را در صفحهی روتر خودت پیدا نکردی، دفترچهی راهنمای روتر یا اطلاعات آنلاین مربوط به آن را بررسی کن.
-
7تنظیمات DHCP را تغییر بده. اگر شبکهی LAN به WAN ایجاد میکنی به صفحهی تنظیمات روتر برو و سرویس DHCP روتر اصلی را برای دادن آدرسهای بین 192.168.1.2 تا 192.168.1.50 تنظیم کن.
- اگر شبکهی LAN به LAN ایجاد میکنی، میتوانی تنظیمات DHCP را درحالت پیشفرض حفظ کنی.
- بعد از اینکه کار کانفیگ روتر تمام شد، کامپیوتر را از روتر جدا کن.
-
8روتر دوم را کانفیگ کن. در صورت نیاز روتر اول را از کامپیوتر جدا کن و بعد از وصل کردن روتر دوم به کامپیوتر، مراحل زیر را دنبال:
- صفحهی تنظیمات روتر را باز کن.
- آدرس IP روتر دوم را تغییر بده تا با روتر اول یکسان شود، سپس رقم یکی مانده به آخر را یک واحد افزایش بده. (به عنوان مثال 192.168.1.1 را به 192.168.2.1 تغییر بده).
- اگر شبکهی LAN به WAN ایجاد میکنی، آدرس WAN IP روتر دوم را به 192.168.1.51 تغییر بده.
- دقت کن شمارهی "Subnet mask" (زیرشبکه) روتر اول و دوم یکسان باشد.
- اگر امکان غیرفعال کردن گزینهی UPnP در روتر دوم را داری، این کار را انجام بده.
-
9سرور DHCP را در روتر دوم تنظیم کن. اگر شبکهی LAN به LAN ایجاد میکنی، سرویس DHCP روتر دوم را خاموش کن. اگر یک شبکهی LAN به WAN ایجاد میکنی، باید سرور DHCP روتر دوم بین آدرسهای 192.168.2.2 و 192.168.2.50 تنظیم شود.[۱]نکته از طرف متخصصتکنسین تعمیرات کامپیوترLuigi Oppido
تکنسین تعمیرات کامپیوترطبق نظر کارشناس ما: اگر دو روتر را به یکدیگر وصل میکنی، روتر اول را طوری تنظیم کن که شبکه را کنترل کند و DHCP روتر دیگر را خاموش کن، چراکه درغیراینصورت هریک از روترها آدرسهای شبکهی خودشان را برای یکدیگر ارسال و دریافت میکنند و تو تو قادر نخواهی بود از هیچکدام از آنها استفاده کنی.
-
10کانال وایرلس را تغییر بده. اگر هر دو روتر وایرلس (بیسیم) هستند، باید کانالهای آنها را بهصورت دستی تنظیم کنی تا با یکدیگر تداخل پیدا نکنند. میتوانی این کار را با تنظیم کانال روتر اول از ۱ تا ۶ و تنظیم روتر دوم روی کانال ۱۱ انجام بدهی.
-
11روترها را در جای خودشان قرار بده. حالا که کانفیگ روترها انجام شده است، باید آنها را در مکان موردنظر قرار بدهی. یادت باشد که دو روتر را با کابل اترنت به هم وصل کنی.
- اگر روترها در اتاقهای مختلفی هستند برای دسترسی به اتاق دیگر، میتوانی کابل اترنت را از داخل دیوار عبور بدهی.
- بهتر است برای راحتی کار روتر اصلی را در کنار مودم قرار بدهی.
-
12روترها را به هم متصل کن. یک سر کابل اترنت را به پورت LAN روتر اصلی و سر دیگر آن را به پورت LAN روتر دوم وصل کن.
- اگر شبکهی LAN به WAN ایجاد میکنی، سر دیگر کابل را به پورت WAN (یا "Internet") روتر دوم وصل کن.
با استفاده از شبکهی Wireless (بیسیم)
-
1مطمئن شو که تجهیزاتت با هم سازگار هستند. باوجوداینکه میتوانی از بیشتر روترهای بیسیم بهعنوان wireless access points (نقطهی دسترسی بیسیم) و یا افزایش دهندهی برد استفاده کنی، ولی خیلی از روترهای معمولی قابلیت ایجاد شبکه در شبکهی روتر اصلی را ندارند.[۲]
- برای ایجاد یک شبکهی وایرلس مجزا در داخل شبکهی روتر اصلی، روتر دوم باید قابلیت "bridge" (پل زدن) یا "repeater" (تکرار کننده) را داشته باشد.
- میتوانی با بررسی دفترچهی راهنمای روتربفهمی آیا حالت bridge (پل زدن) را دارد یا خیر. همچنین میتوانی مشخصات روترت را در اینترنت بررسی کنی.
-
2هر دو روتر را در کنار کامپیوترت قرار بده. بهتر است هنگام تنظیمات اولیه، روترها را نزدیک کامپیوترت قرار بدهی تا بتوانی راحت به آنها دسترسی داشته باشی. بعد از اتمام مراحل کانفیگ، میتوانی آنها را به محل دائمیشان منتقل کنی.
-
3تنظیمات اولیهی روتر را انجام بده. روتر اصلی را بهوسیلهی کابل اترنت به مودم وصل کن و سپس با یک کابل اترنت دیگر کامپیوترت را به روتر متصل کن.
- اگر از مک استفاده میکنی، احتمالاً روی کامپیوترت پورت اترنت نداری. میتوانی برای حل این مشکل یک مبدل اترنت به USB-C (که معمولاً آن را به اسم "Thunderbolt 3" نیز میشناسند) تهیه کنی.
- در کامپیوترهای ویندوز که پورت اترنت ندارند میتوانی از مبدل اترنت به USB استفاده کنی.
-
4روتر را کانفیگ (پیکرهبندی) کن. ازآنجاییکه قرار است این روتر ارتباط با اینترنت را مدیریت کند، آن را طوری تنظیم کن که انگار فقط همان یک روتر را داری.
- در بیشتر روترها میتوانی با وارد کردن آدرس IP روتر در مرورگر وب به روتر دسترسی پیدا کنی.
- هر مدل روتر تنظیمات خاص خود را دارد. اگر در ادامهی این روش، تنظیمات یا بخش خاصی از تنظیمات را در صفحه روتر خودت پیدا نکردی، دفترچهی راهنمای روتر یا اطلاعات آنلاین مربوط به آن را بررسی کن.
-
5صفحهی کانفیگ روتر دوم را باز کن. روتر دوم را با استفاده از کابل اترنت به کامپیوترت وصل کن. لازم نیست آن را به مودم وصل کنی. بعد از ورود، صفحهی تنظیمات "Internet" یا "Wireless" (بیسیم) را پیدا کن.
-
6حالت Bridge (پل زدن) را انتخاب کن. در صفحهی تنظیمات وایرلس از داخل یکی از منوهای "Network Mode" (حالت شبکه)، "Wireless Mode" (حالت بیسیم) یا "Connection Type" (نوع اتصال)، حالت "Bridge Mode" (پل زدن) یا "Repeater Mode" (تکرارکننده) را انتخاب کن. اگر منویی برای انتخاب این گزینهها در روتر وجود نداشت، احتمالاً روتر تو ویژگی bridging (پل زدن) را پشتیبانی نمیکند، با این وجود کماکان میتوانی آن را از طریق اترنت تنظیم کنی.
-
7آدرس IP روتر دوم را مشخص کن. برای روتر دوم یک آدرس IP در محدودهی روتر اصلی وارد کن، به عنوان مثال اگر آدرس روتر اصلی 192.168.1.1 است، برای روتر دوم، آدرس 192.168.1.50 یا چیز دیگری در محدودهی DHCP روتر اول وارد کن.
- دقت کن شمارهی "Subnet mask" (زیرشبکه) روتر اول و دوم یکسان باشد.
-
8یک اسم متفاوت برای روتر دوم انتخاب کن. این کار به تو کمک میکند تا بدانی به کدام روتر در شبکه وصل شدهای.
- به عنوان مثال: میتوانی اسم روتر اول را "َR1" و اسم روتر دوم را "R2" بگذاری.
- مطمئن شو که حالت امنیتی هر دو روتر روی WPA2 است و هر دو از کلمهی عبور یکسانی استفاده میکنند.
-
9روتر دوم را در محل خودش قرار بده. بعد از اینکه روتر دوم را کانفیگ کردی، میتوانی آن را درجایی که میخواهی سیگنالها را تقویت کند قرار بدهی. برای بازدهی بهتر، روتر باید جایی قرار بگیرد که حداقل ۵۰٪ قدرت سیگنالهای روتر اول را دریافت کند.
- اگر روتر دوم با روتر اول در یک خط دید باشد، سیگنالهای قویتری خواهد داشت.
نکات
- هرچهقدر موانع و اشیاء موجود بین دو روتر کمتر باشند، عملکرد آنها بهتر خواهد بود. موانعی مثل دیوار، وسایل برقی و طبقات ساختمان، سیگنالهای روتر را بهشدت ضعیف میکند.
هشدارها
- لپتاپهای مک معمولاً پورت اترنت ندارند و بسیاری از لپتاپهای ویندوز هم پورت اترنت را حذف کردهاند. بنابراین ممکن است برای تنظیم و کانفیگ روتر به مبدل نیاز داشته باشی.