X
این مقاله توسط تیم آموزشدیدهی ویراستاران و پژوهشگرانی که صحت و جامعیت آن را تأیید کردهاند، بهطور مشارکتی نوشته شده است.
این مقاله ۲٬۶۳۵بار مشاهده شده است.
اگرچه آلوئهورا از گیاهان بومی مناطق گرمسیری است اما در مناطق مختلف آبوهوایی بهعنوان گیاه خانگی نگهداری میشود. اگر اصول اولیه را بدانی، مراقبت از آلوئهورا کار آسانی است. با کمی تلاش میتوانی گیاه آلوئهورا را برای سالها سالم و زنده نگه داری
مراحل
بخش 1
بخش 1 از 2:
مراقبتهای اولیه
-
1آلوئهورا را در یک مکان آفتابی قرار بده. کنار پنجرهی آشپزخانه یا یک مکان آفتابی دیگر در خانه جای مناسبی برای نگهداری آلوئهورا است. آلوئهورا در جاهایی که نور غیرمستقیم آفتاب میتابد نیز سالم میماند. آلوئهورا در مکانی که اصلاً نور نمیتابد و سایه است خوب رشد نمیکند بنابراین مطمئن شو در اتاقی که گیاه را نگهداری میکنی حداقل کمی نور میتابد.
- بهشرطی که احتمال بروز سرما وجود نداشته باشد، میتوانی گیاه را در ماههای گرم سال به بیرون از خانه ببری. آلوئهورا ۹۵٪ از آب تشکیل شده است و حتی یک سرمای خفیف هم میتواند باعث یخزدگی و پلاسیدگی آن شود. [۱]
- اگر در منطقهی گرمسیری زندگی میکنی و میخواهی آلوئهورا را خارج از خانه بکاری، مکانی را انتخاب کن که نور خورشید مستقیم به آنجا نمیتابد (شش تا هشت ساعت در روز).
-
2به گیاه بهآرامی ولی بهصورت عمقی آب بده. آلوئهورا به آب زیادی احتیاج ندارد و به همین خاطر نگهداری زیادی نمیخواهد. بگذار سطح خاک به عمق حداقل ۵ سانتیمتر خشک شود و بعد بهآرامی آنقدر به گیاه آب بده تا آب اضافی از سوراخهای زهکشی گلدان خارج شود. تا موقعی که خاک حداقل به عمق ۵ سانتیمتر خشک نشده است به گیاه آب نده. در بیشتر مناطق آلوئهورا بین بازهی زمانی اواسط فروردین تا اواسط مهر مرتباً به آبیاری نیاز دارد ولی در زمستان آبیاری یک یا دو بار در هفته کافیست. [۲]
- اگر محل گیاه یا گلدان را بهتازگی عوض کردهای، دو تا سه روز صبر کن و بعد به گیاه آب بده. این کار باعث میشود ریشهها قبل از دریافت آب کاملاً در خاک جدید تثبیت شوند.
- اگر درمورد مقدار آب شک داری، آب کمتری به گیاه بده. وقتی آلوئهورا بیشتر از حد موردنیاز آبیاری میشود، ریشههای آن شروع به پوسیدن میکنند و گیاه میمیرد. اگر درمورد زمان آبیاری مطمئن نیستی، بهتر است چند رو صبر کنی.
- اگر واقعاً به گیاه خودت اهمیت میدهی، از آب باران برای آبیاری استفاده کن؛ در این صورت مواقعی که باران میبارد گیاه آبیاری میشود و برعکس. با انجام این کارمحیط و شرایط طبیعی گیاه شبیهسازی میشود.[۳] اما استفاده از این روش در زمان خشکسالی مناسب نیست.
- یادت باشد آبیاری بیش از اندازه میتواند باعث پوسیدگی ریشهی گیاه و ایجاد قارچ شود، بنابراین مراقب باش.[۴]
-
3در طول فصل رشد به گیاه کود بده. آلوئهورا از اواسط فروردین تا اواسط مهر ماه رشد میکند. میتوانی در طول این مدت با دو بار کود دادن در ماه به رشد گیاه کمک کنی. کود ۱۵-۳۰-۱۵ را با نسبت یک قسمت کود و پنج قسمت آب ترکیب و رقیق کن. در روزهایی که به گیاه آب میدهی کود هم بده.
- در طول زمستان به گیاه کود نده زیرا آلوئهورا در زمستان رشد نمیکند و نمیتواند کود را جذب کند.[۵]
-
4مراقب حشرات و آفتها باش. بعضی از آفتها مثل شپشک آردی از آلوئهورا تغذیه میکنند. این حشرات تخت و قهوهای یا قهوهای مایل به زرد هستند و دوست دارند شیرهی گیاه را بمکند. برای جلوگیری از این اتفاق از یک آفتکش طبیعی و غیرسمی استفاده کن. [۶]
بخش 2
بخش 2 از 2:
عوضکردن گلدان آلوئهورا
-
1گلدانی را که آلوئهورا داخل آن است بررسی کن. گیاهان آلوئهورا معمولاً در گلدانهای پلاستیکی ظریف و کوچک فروخته میشوند. بهتر است برای کمک به رشد و سلامتی گیاه، آن را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنی. اگر گیاه داخل گلدان سفالی بزرگ که انتهای آن سوراخ است قرار دارد، نیازی به عوض کردن گلدان نیست.
-
2خاک گلدان مخصوص کاکتوس تهیه کن. آلوئهورا هم مثل کاکتوسهای دیگر در خاک خشک و شنی بهتر رشد میکند و رطوبت زیاد خاک گلدانهای معمولی برای این گیاه مناسب نیست. از گلفروشی یا گلخانه خاک ترکیبی مخصوص کاکتوس یا گیاهان گوشتی، گیاهانی که ترجیح میدهند آب را ذخیره کنند و ریشههایشان خشک باشد، تهیه کن.
- اگر در منطقهای زندگی میکنی که امکان یخزدگی وجود ندارد میتوانی آلوئهورا را به جای خانه، بیرون از خانه نگهداری کنی.[۷] برای تنظیم محیط رشد گیاه میتوانی ماسه، شن و خاک را با هم ترکیب کنی.
-
3اندازهی گلدان باید سه برابر اندازهی ریشهی گیاه و خاک چسبیده به اطراف که به آن روتبال گفته میشود باشد. روتبال ترکیب ریشه و خاک اطراف ریشه است که در انتهای ریشه به شکل یک توپ درآمده است. آلوئهورا علاقهی زیادی به رشد دارد بنابراین بهتر است یک گلدان بزرگ برای نگهداری آن انتخاب کنی تا فضای کافی برای رشد داشته باشد. یک گلدان سفالی با سوراخ زهکشی و یک سینی برای زیر آن تهیه کن تا خاک و آب اضافی جذب شود. همچنین مراقب باش آب زیادی در سینی زیر گلدان جمع نشود تا جلوی خشکشدن خاک گلدان را بگیرد.
- بعد از چند ماه یا نهایتاً یک سال، متوجه رشد بیش از حد گیاه نسبت به گلدان خواهی شد. اگر برگهای آلوئهورا به اندازهی گلدان بلنده شده است، وقت آن رسیده که گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنی. گلدان جدیدی که تهیه میکنی باید سه برابر بزرگتر از اندازهی فعلی ریشه و خاک اطراف آن باشد.
-
4آلوئهورا را طوری درون گلدان قرار بده که برگهایش بالای روی خاک قرار بگیرند. گلدان را با مقداری خاک پر کن و ریشهی گیاه را دقیقاً وسط گلدان بگذار. خاک بیشتری اطراف ریشه بریز تا بهاندازهی برگها بالا بیاید. این کار را بهآرامی با دستهایت انجام بده تا گیاه در جای خود ثابت بماند.
- یادت باشد خاک باید فقط سطح روتبال یعنی ریشه و خاک چسبیده به آن را بپوشاند. روی خاک مقداری سنگریزه بریز.
-
5سنگریزهها یا صدفها را روی سطح خاک پخش کن. با انجام این کار رطوبت خاک حفظ و محیط طبیعی گیاه شبیهسازی میشود. برای انجام این کار میتوانی از سنگریزه، سنگ یا صدفهای ریز استفاده کن. سنگریزهها و صدفها را بهآرامی داخل خاک اطراف ریشه فشار بده.
-
6"جوانههای کوچک" را تکثیر کن. اینها آلوئهوراهای کوچکی هستند که از گیاه اصلی جوانه زدهاند. وقتی جوانهای را دیدی که کاملاً شکل گرفته است، آن را با یک چاقو از گیاه اصلی جدا کن. مراقب باش هنگام انجام این کار به ریشهی گیاه آسیب نرسانی. چند روزی آن را روی یک قفسهی تمیز و خشک قرار بده تا کمی سفت شود. سپس آن را داخل یک گلدان که با خاک گلدان کاکتوس یا گیاهان گوشتی پر شده است قرار بده.
- حتی اگر گیاه کوچک ریشه نداشته باشد بازهم میتوانی آن را قلمهبزنی. خاک مناسب را درون یک گلدان کوچک بریز و قسمت برش خرده را روی خاک بگذار. بهجای اینکه هر روز به گیاه آب بدهی، هر چند روز یک بار با اسپری روی آن آب بپاش. درنهایت وقتی دیدی ریشهها شروع به جوانهزدن کردهاند، میتوانی گیاه را در خاک بگذاری.
نکات
- آلوئهورا گیاه مناسبی برای تسکین آفتابسوختگی یا انواع دیگر سوختگیها میباشد. اگر مدت طولانی زیر آفتاب بودهای و پوستت قرمز شده است، یک برگ رسیدهی آلوئهورا را جدا کن و ژل داخل آن را روی محل سوختگی بمال یا برگ آلوئهورا را برش بزن و قسمتی که ژل دارد را روی محل سوختگی بگذار. قسمتی از برگ که شکسته است دوباره ترمیم میشود و آسیبی به گیاه وارد نخواهد شد.
- ازآنجائیکه آلوئهورا آب را در ساقههای خود ذخیره میکند، میتواند بهخوبی در آبوهوای گرم مقاومت کند. آلوئهورا میتواند بهمدت ۲ تا ۳ ماه بدون آبیاری زنده بماند.
- میتوانی ساقهی شکستهی آلوئهورا را در یخچال بگذاری تا خنک شود و بعد آن را روی محلی که دچار آفتابسوختگی شده است بمالی.
- اگر خواستی برگهای آلوئهورا را جدا کنی، برگهای قسمتهای پایینتر و پیرتر گیاه را جدا کن.
هشدارها
- اگر گربه داری مراقب باش برگهای آلوئهورا را نجود!
- آلوئهورا را روی زخم باز یا زخمهایی که زیر سطح پوست هستند قرار نده و فقط برای درمان سوختگیهای سطحی استفاده کن. اگر سوختگی شدید است به پزشک مراجعه کن.
منابع
- ↑ http://www.thegardenhelper.com/aloe~vera.html
- ↑ http://www.almanac.com/plant/aloe-vera
- ↑ http://faq.gardenweb.com/faq/lists/cacti/2000073249017614.html
- ↑ https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/guide-to-growing-your-own-aloe-vera/
- ↑ http://faq.gardenweb.com/faq/lists/cacti/2000073249017614.html
- ↑ https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/guide-to-growing-your-own-aloe-vera/
- ↑ http://www.thegardenhelper.com/aloe~vera.html
در مورد ویکیهاو
به زبانهای دیگر
English:Care for Your Aloe Vera Plant
Português:Cuidar de uma Planta Aloe Vera (Babosa)
Bahasa Indonesia:Memelihara Tanaman Lidah Buaya
العربية:العناية بنبات الصبار
中文:培育芦荟
Nederlands:Je Aloë Vera verzorgen
Čeština:Jak se starat o aloe vera
Tiếng Việt:Chăm sóc Cây Nha đam
한국어:알로에베라 나무 관리하는 방법
日本語:アロエベラを育てる
از این صفحه ۲٬۶۳۵بار بازدید شدهاست.