ویکیهاو مانند ویکیپدیا یک “ویکی” است. بنابراین بسیاری از مقالات ما با مشارکت افراد متعددی نوشته شدهاند. برای خلق این مقاله، 55 نفر، بعضاً ناشناس، کار کردند تا ویرایشش کنند و به مرور زمان بهبودش دهند.
این مقاله ۳٬۱۲۰بار مشاهده شده است.
وقتی که رایانهی مک تو به شبکهای متصل میشود، یک آدرس به نام آدرسIP، داخل شبکه به آن اختصاص داده میشود. آدرسIP شامل چهار قسمت است که هر قسمت بهوسیلهی نقطه از قسمت دیگر جدا میشود و هر قسمت میتواند یک تا سه رقم داشته باشد. اگر مک تو علاوه بر شبکهی داخلی به اینترنت نیز وصل شده باشد، علاوه بر آدرس IP خصوصی (internal IP) که وضعیت تو را در شبکهی داخلی (محلی) مشخص میکند، یک آدرسIP عمومی (external IP) نیز توسط اینترنت به رایانهات اختصاص داده میشود. این راهنما را دنبال کن تا روش پیدا کردن هر دو نوع IP را یاد بگیری.
مراحل
پیدا کردن آدرس IP خصوصی (مختص سیستم عامل مک نسخهی X 10.5 و جدیدتر)
-
1روی آیکون اپل در گوشهی سمت چپ بالای تصویر، کلیک کن.
-
2به پایین صفحهی باز شده برو و گزینهی System Preferences (تنظیمات سیستم) را انتخاب کن.
-
3روی Network (شبکه) کلیک کن. این گزینه در ردیف سوم قرار گرفته است.
-
4نوع اتصال رایانهات را انتخاب کن. معمولاً باید بهصورت Airport (بیسیم) یا Ethernet (با سیم) به شبکه متصل شده باشی. کنار اتصالی که از طریق آن به شبکه متصل شدهای، عبارت Connected (متصل) نوشته شده است. آدرس IP تو در بخش کوچکی که دقیقاً زیر وضعیت اتصال قرار دارد، درج شده است.
- اتصال فعال تو معمولاً خودش بهصورت پیشفرض انتخاب شده است.
پیدا کردن آدرس IP خصوصی (مختص سیستم عامل مک نسخهی X 10.4)
-
1روی آیکون اپل که در سمت چپ بالای صفحهی نمایش قرار دارد، کلیک کن.
-
2به پایین صفحهی باز شده برو و گزینهی System Preferences (تنظیمات سیستم) را انتخاب کن.
-
3روی Network (شبکه) کلیک کن. این گزینه در ردیف سوم قرار گرفته است.
-
4نوع اتصال خودت را انتخاب کن. میتوانی از منوی کشویی اتصالی را که میخواهی آدرس IP آن نمایش داده شود، انتخاب کنی. اگر ارتباط تو با سیم است، گزینهی Built-In-Ethernet (اترنت داخلی) را انتخاب کن. اگر ارتباط تو از نوع بدون سیم (یا همان وایرلس) است، گزینهی AirPort (پورت هوایی) را انتخاب کن.
-
5روی گزینهی TCP/IP (پروتکل اینترنت / پروتکل کنترل انتقال ) کلیک کن. آدرس IP تو داخل پنجرهی تنظیمات نمایش داده خواهد شد.[۱]
پیدا کردن آدرس IP خصوصی با استفاده از ترمینال
-
1ترمینال را باز کن. ترمینال را میتوانی در قسمت Utilities (کاربردی) در پوشهی Application (برنامهها) پیدا کنی.
-
2از دستور ifconfig استفاده کن. با اجرای دستور ifconfig، اطلاعات زیادی نمایش داده میشود که مورد نیاز نبوده و کمی گیج کننده است. ولی با اجرای دستور زیر، خیلی از اطلاعات اضافی حذف میشود و آدرس IP خصوصی (Internal IP) تو نمایش داده میشود: ifconfig | grep "inet " | grep -v 127.0.0.1[۲]
- با اجرای این دستور، اطلاعات مربوط به آدرس 127.0.0.1 حذف میشود. این آدرس، فارغ از اینکه از چه رایانهای استفاده میکنی، همیشه نمایش داده میشود. اطلاعات این آدرس، مربوط به feedback loop (حلقهی بازخورد) است و هنگام جستجو برای آدرس IP خصوصی به آن نیازی نداری.
-
3آدرس IP خودت را کپی کن. آدرس IP تو در کنار گزینهی “inet” نمایش داده میشود.
پیدا کردن آدرس IP عمومی
-
1صفحهی تنظیمات روتر را باز کن. تقریباً تمام روترها این امکان را میدهند که از طریق صفحهی مرورگر وب، بتوان صفحهی تنظیمات آنها را مشاهده و به تنظیمات دسترسی پیدا کرد. برای اینکار، کافی است تا آدرسIP روتر را در مرورگر وب خودت وارد کنی. برای پیدا کردن آدرس IP مورد نظر، دفترچهی راهنمای روتر را بررسی کن. بعضی از آدرسهای IP مرسوم عبارتند از:
- 192.168.1.1
- 192.168.0.1
- 192.168.2.1
-
2بخش Router Status (وضعیت روتر) را باز کن. محل نمایش آدرس IP عمومی از روتری به روتر دیگر متفاوت است. بیشتر روترها آن را در قسمت Router Status (وضعیت روتر) یا WAN Status(وضعیت شبکهی گسترده)، نمایش میدهند.[۳]
- در Router Status (وضعیت روتر) و بخش Internet Port (پورت اینترنت)، آدرس IP تو نمایش داده شده است. آدرس IP متشکل از 4 بخش عددی است که هر بخش میتواند یک عدد حداکثر سه رقمی را شامل شود.
- این آدرس IP روتر تو است. هر ارتباطی که از روتر خارج شود، این آدرس IP را بههمراه خواهد داشت.
- این آدرس IP، توسط شرکت تامین کنندهی خدمات اینترنتی به تو اختصاص داده میشود. اغلب آدرسهای IP عمومی پویا هستند، یعنی پس از مدتی تغییر میکنند. این آدرس میتواند بهوسیلهی پروکسیها مخفی شود.
-
3“آدرس IP” را در گوگل جستجو کن. اولین نتیجهی نمایش داده شده جستجویت، آدرس IP عمومی تو است.
نکات
- برای فهمیدن نحوهی پیدا کردن آدرس IP در ویندوز، مقالهی مرتبط با آن را در ویکیهاو مطالعه کن.
- وقتی کارت با ترمینال تمام شد، میتوانی دستور exit (خروج) را تایپ کن؛ با این کار پنجرهی ترمینال بسته نمیشود. برای بستن پنجرهی ترمینال، باید از منوی بالای پنجره، گزینهی Terminal (ترمینال) و سپس Close (بستن) را انتخاب کنی. یا کلیدهای ⌘ Cmd+W را همزمان فشار دهی.
- اگر میخواهی پنجرهی ترمینال به سهولت در دسترست باشد، آن را بکش و در نوار داک قرار بده.
هشدارها
- اگر شرکت تامین کنندهی خدمات اینترنتی تو از پروکسی وب استفاده میکند و صفحهی وبی برای نمایش اطلاعات IP دارد، ممکن است آدرس IP نمایش داده شده در آن صفحه، آدرس واقعی تو نبوده و آدرس سرور وبپروکسی باشد.